De slagerij van de Brugse Vleescentrale langs de Blankenbergsesteenweg, opgericht in 1977 door Walter Lootens, sluit op 30 augustus voorgoed de deuren. De klanten kunnen wel nog bestellingen afhalen in de horecamarkt van het bedrijf in de Jacob Van Arteveldestraat.
De NV Brugse Vleescentrale is al jarenlang een begrip bij vleesliefhebbers en afnemers uit de horeca en grootkeukens in de brede Brugse regio. Het bedrijf, opgericht op 1 oktober 1977 door Walter Lootens, vader van de huidige gedelegeerd bestuurder Paul Lootens, is vooral bekend voor de slagerij met winkel voor particulieren op het adres Blankenbergsesteenweg 173 in Sint-Pieters Brugge. Daarnaast beschikt de Brugse Vleescentrale over productiehallen voor vleesverwerking naast het slachthuis in de Sint-Pieterszuidstraat 50. In 2010 werd dan de horecamarkt cash en carry opgericht met een gamma vlees, vleeswaren, gevogelte, wild en salades gericht op de horeca, de foodprofessional en de hobbykok.
‘Cash en carry’
Maar de werking van het bedrijf wordt nu grondig geherstructureerd. Zo sluit de populaire slagerij langs de Blankenbergsesteenweg op 30 augustus de deuren. Over de specifieke reden hiervoor wil gedelegeerd bestuurder niet al teveel zeggen. “Maar ik wil er wel op wijzen dat al onze medewerkers een verdere professionele uitdaging gevonden hebben”, stelt Paul Lootens. “Onder andere onze winkelverantwoordelijke verhuist mee naar onze winkel in de horecamarkt cash & carry, waar ze samen met twee andere medewerksters de klanten wegwijs zal maken in onze nieuwe werkwijze.” Met deze nieuwe werkwijze wordt gedoeld op het systeem waarbij klanten terechtkunnen in de groothandel of cash & carry vanaf 4 september, van maandag tot vrijdag van 8 uur 30 tot 14 uur en op zaterdag van 8 uur 30 tot 12 uur. Daar is een basisaanbod vlees aanwezig voor impulsaankopen, maar de bedoeling is eigenlijk om vooraf een bestelling te plaatsen, zodat alles zeker in de juiste hoeveelheden aanwezig is. (PDV)
Alle info via https://www.facebook.com/BrugseVleescentrale