“Mirabel Fresh&Fruity, is met ‘Tournée Minérale’ in zicht, ideaal als alcoholvrij alternatief om te genieten van een eigen gecreëerde frisse limonade of mocktail”, start Heike Dedecker van sterrestaurant Marcus, over ‘Mirabel’.
Anderhalf jaar geleden werden de eerste flessen geconcentreerde vruchtendranken (op basis van fruit, kruiden, specerijen en ongeraffineerde rietsuiker) op ambachtelijke wijze gebrouwen in de keuken van het restaurant.
“Mirabel wordt volledig natuurlijk gemaakt zonder toevoeging van bewaarmiddelen, smaakstoffen en aroma’s. Het is een erg geconcentreerd product in de fles en moet aangelengd worden in het glas.”
Momenteel bevat het gamma al dertien smaken en in de lente komen er nog twee nieuwe smaken bij. Heike breekt graag een extra lans voor het nieuwe initiatief van Marcus. “Smaken creëren in een restaurant dat al 17 jaar een Michelinster heeft, is en blijft onze grootste uitdaging elke dag opnieuw. De klanten een smaaksensatie laten beleven, geeft hen en ook ons voldoening. Mirabel past dan ook volledig in onze visie, het creëren van frisse combinaties van fruit en kruiden blijft ook voor de vruchtendranken onze eerste doelstelling.”
Een drank creëren met Mirabel kan gemakkelijk door het toevoegen van plat- of bruiswater, tonic, … zelfs warm water om zo als thee te drinken.
Momenteel wordt Mirabel zowel via de webshop verkocht alsook bij zo’n twintig verkooppunten, onder andere in delicatessenwinkels, beenhouwerijen, bakkerijen, natuurwinkels, … vooral in West-Vlaanderen en al enkele in Oost- Vlaanderen.
Mirabel wordt in flessen van 250 en 750 ml gebotteld, bewaart door het productieproces één jaar en éénmaal geopend nog ruim 60 dagen in de koelkast.
“We hebben in het gamma enkele ‘Limited Editions’ omdat we, net zoals in het restaurant, volgens de seizoenen werken en sommige fruitsoorten niet altijd te verkrijgen zijn”, aldus Heike.(MVD)
Info: drink.mirabelfreshandfruity.com
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier