Groen licht voor industriezone Careelstraat

De gemeenteraad keurde het dossier goed. © SV
Redactie KW

De gemeenteraad van Tielt zette vorige week het licht op groen voor de ontwikkeling van een nieuwe industriezone langs de Meulebeeksesteenweg. Tijdens het openbaar onderzoek werden negen bezwaarschriften ingediend. Er zou nu alsnog een infovergadering voor de buurt georganiseerd worden.

De ontwikkeling van het gebied, dat ontsloten wordt via de Careelstraat, was al in 2017 vastgelegd in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. Oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open Vld/N-VA) vroeg zich af waarom er geen infovergadering voor de buurt georganiseerd werd, een vraag die ook in de bezwaarschriften naar voor kwam. “Strikt genomen is het hier niet verplicht, maar het is jammer dat er niet in overleg getreden werd met de buurt”, aldus het raadslid. “We hebben begrip voor de zorgen van de buurt, maar het gaat om de noodzakelijke invulling van een RUP dat al van in de vorige legislatuur aansleept”, aldus burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “Anderzijds zit er een afstand van zowat tachtig meter tussen het dichtst gelegen bedrijf en de eerste woning, waardoor bezorgdheid ons niet aan de orde lijkt.”

Opvallend is dat de eigenaar van het gebied nu alsnog van plan zou zijn om een infovergadering voor de buurt te organiseren. Dat meldt raadslid Vervaeke. “De eigenaar heeft de gemeenteraad gevolgd en wil in de geest van open communicatie sowieso toch een infovergadering organiseren voor de buren en geïnteresseerden.” (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier