Gentse projectontwikkelaar TCIS start met sloop van voormalige autogarage Danneels in Ruiselede: tweede supermarkt in de maak

De voormalige Danneels-garage in de Aalterstraat moet plaats ruimen voor een gloednieuwe supermarkt. © GGM
Redactie KW

Zopas startte een aannemer, in opdracht van de Gentse projectontwikkelaar TCIS, met de sloop van de voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat in Ruiselede. Reeds in 2022 werd een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuwe supermarkt. Alleen over welke keten er precies komt, wordt nog geheimzinnig gedaan.

Twee jaar geleden hing er reeds een geel aanplakbiljet bij de voormalige garage Danneels, wegens een openbaar onderzoek. Daarop stond concreet: ‘Bouwen en exploiteren van een supermarkt’. Toen was er sprake van een voedingswinkel met een oppervlakte van 943 vierkante meter, met een verkoopruimte, een magazijn, koelinstallaties, een kantoor en een parking. Er werden ook zonnepanelen en laadpalen voorzien. De voorbije dagen voerde een graafmachine de nodige sloopwerken uit van het gebouw, toonzaal en garages.

Los- en laadkade

Xavier Cappelle van TCIS (The City Is Smart) bevestigt de plannen. “We moesten eerst zorgen voor alle vergunningen”, aldus Cappelle. “Recent hebben we het gemeentebestuur een extra vergunning gevraagd om de los- en laadkade volledig te overdekken. Dit om de mogelijke lawaaihinder voor de buren zo miniem mogelijk te maken. Nu moeten we nog overleg plegen met de labels (uitbaters, red.), om te communiceren over welk type winkel het zal gaan.”

Buurtsupermarkt

Zo tekende projectontwikkelaar TCIS twee jaar geleden de geplande supermarkt uit. Deze tekening staat nog steeds op hun webstek.
Zo tekende projectontwikkelaar TCIS twee jaar geleden de geplande supermarkt uit. Deze tekening staat nog steeds op hun webstek. © GF

Wanneer we de beschikbare ruimte bekijken, is het erg onwaarschijnlijk dat er een mega-warenhuis komt van het type Carrefour of Albert Heijn. Die hebben sowieso een winkeloppervlakte nodig van minstens 1.500 m² en die ruimte is er niet. Dat zou in een klein dorp als Ruiselede overigens zowel economisch als verkeersmatig erg onverstandig zijn. Op de webstek van TCIS valt bovendien op, dat de Gentse projectontwikkelaar vooral gespecialiseerd is in de bouw van kleinere buurtsupermarkten. Zo prijken er al realisaties in Ardooie (Aldi), Oostrozebeke (Aldi), Zulte (Aldi), Mariakerke (Aldi), Eernegem (Okay) en Tielt (Colruyt). Dat wordt dus spannend afwachten. Naar verluidt is de gemiddelde termijn voor de bouw van een supermarkt ongeveer een jaar. (GGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier