Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.

Flor Velle (27) kan zijn droom waarmaken. “Een tijd heb ik in de IT gewerkt, maar een kantoorjob en een hele dag binnen zitten, is niets voor mij. Ik wou met mijn handen werken. En dat is nu gelukt. In bijberoep ben ik nu fietshersteller.”

“Toen solliciteerde ik bij Decathlon en kon er mits interne opleiding aan de slag als fietstechnicus. Ik heb in avondschool een cursus gevolgd, maar vooral veel opgestoken door opzoekingswerk. En zo mijn kennis van de fiets opgebouwd”, vertelt Flor.

Flor blijft in dienst bij Decathlon, waar hij nu zelf les gaat geven over de fiets. “Thuis doe ik voorlopig alle mogelijke herstellingen aan de gewone fietsen en bij de elektrische doe ik wel remmen, banden, versnellingen… Ik werk nog niet aan de elektrische onderdelen. Dat is voor later.”

Herstellingen

Intussen hebben al de eerste klanten de weg gevonden naar de Reigerstraat en heeft Flor al behoorlijk wat werk. “Er is nog plaats, hoor. Iedereen is welkom om zijn of haar fiets op orde te laten zetten. De meest nodige herstellingen aan een fiets zijn het afstellen van de remmen, een band vervangen, licht afstellen.”

In de toekomst hoopt Flor Velle een eigen fietswinkel te starten. “Dat komt hopelijk ooit. Eerst in de herstellingen een klantenbestand opbouwen.”

Van waar heeft deze jongeman zijn passie voor de fiets? “Niet moeilijk, ik heb nog competitief gekoerst en neem regelmatig deel aan uitdagende wedstrijden op moeilijke routes. Ja, ik ben een echte fietsfanaat. Op reis gaat mijn fiets ook altijd mee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier