Feestelijke heropening van slagerij Yves en Veerle

Yves en Veerle hebben een trouwe fanbase met hun slagerij. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Terug van nooit weggeweest: Yves Vanneste (55) en Veerle Vancompernolle (55) openden afgelopen weekend de deuren van hun gloednieuwe beenhouwerij in de Lauwbergstraat, onder heel wat belangstelling. Het was aanschuiven geblazen. “Maar we hadden het schitterende weer, er waren hapjes en drankjes en de sfeer was zoals je kunt verwachten bij een heus buurtfeest!”

Het koppel is al jaar en dag een referentie wanneer er over vers vlees wordt gesproken. “Maar onze slagerij zat helaas ook een flink stuk uit het centrum verwijderd. Meer dan twaalf jaar werkten we in een ouder gebouw, waar we ook een fikse huur voor moesten betalen. Met de klok die niet stilstaat zijn we beginnen zoeken. De gezondheid is er nog, we willen nog heel wat jaren meedraaien en dus besloten we op een nieuwe locatie te beginnen. Die vonden we in het centrum van Lauwe, in een modern pand waar we zelfs zonnepanelen hebben.”

Een gloednieuwe slagerij dus, met enkele flinke meevallers voor het koppel. “Los van het feit dat we hier aan een straat liggen waar heel wat passage is, is er pal voor de deur een warme bakker. Voor een slagerij is dat geen te verwaarlozen argument. Mensen gaan op zondag pistolets halen, stappen de bakker buiten en kunnen hier meteen het gepaste beleg mee naar huis nemen.”

Kant-en-klaar

Yves en Veerle bouwden de afgelopen jaren een heuse fanbase op, waarbij één specifieke categorie blijft scoren. “Onze zelfgemaakte paté, onze droge worsten, het gehakt en de préparé. Eigenlijk kennen mensen ons vooral van de klassiekers van de beenhouwerij. Doordat we zo centraal liggen, zijn we ons aanbod wel aan het uitbreiden met kant-en-klare schotels, die natuurlijk allemaal vers gemaakt zijn.” (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier