Evento viert 5-jarig bestaan met verjaardagsweekend: “Nieuwe snoepwand moet nieuwe klanten lokken”

Evelien Kimpe verkoopt veertig soorten pralines. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Evento, de zaak van Evelien Kimpe aan de Roeselaarsestraat in hartje Moorslede, bestaat vijf jaar. Die verjaardag laat Evelien niet zomaar passeren. Op 27 en 28 september organiseert ze een feestweekend waarin klanten ook de nieuwe snoepwand kunnen ontdekken.

Een zevental jaar geleden startte Evelien Kimpe (47) in bijberoep het bedrijfje Evento op. Sindsdien kan je bij Evento terecht voor onder andere doopsuiker, drukwerk en leuke geschenkjes. “Ik merkte dat het concept wel aansloeg en besloot daarom om vijf jaar geleden een eigen winkel in de Roeselaarsestraat op te starten”, aldus Evelien, die van Evento inmiddels ook haar hoofdberoep maakte. Klanten komen in de winkel over de vloer voor artisanale producten zoals de veertig soorten pralines, koekjes, confituren, geschenkmanden, doopsuikers en geboortekaarten. “Ik probeer telkens samen met de klanten uit te vissen wat er precies bij hen past.”

Nu de winkel vijf jaar bestaat vindt de Moorsleedse het de tijd rijp om Evento eens extra in de kijker te zetten. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september organiseert Evelien een feestweekend in haar zaak. “Tijdens die tweedaagse stel ik ook mijn nieuwe snoepwand voor met veertig soorten schepsnoep. In de omgeving zijn er enkele bushaltes waar de schoolgaande jeugd na school afstapt. Ik hoop hen met de snoepwand af en toe naar hier te lokken.” Evelien verkoopt sinds kort ook de Dubai-chocoladerepen, de chocolade die inmiddels is uitgegroeid tot een echte hype bij de jeugd.

Feestweekend

Tijdens het feestweekend biedt Evelien tal van proevertjes aan. Daarnaast krijgt elke klant een geschenkje en is er een win-actie. “De hoofdprijs is trouwens iets erg lekkers. De winnaar krijgt namelijk één jaar gratis pralines. Elke maand mag de winnaar of winnares hier gratis een doosje pralines komen ophalen.” Ondertussen kijkt Evelien ook al hoopvol naar de toekomst. “Inmiddels heeft Evento al een mooi vast cliënteel opgebouwd. De komende jaren wil ik nog extra aan naambekendheid winnen.”

Meer informatie omtrent het aanbod van Evento is te vinden op de Facebookpagina van de zaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier