Eva wint winkel in de Ooststraat in Roeselare

Eva Schacht is de winnaar van ‘Win je winkel’ en opent binnenkort Atelier Clash in de Ooststraat 126. © BCR
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

De winnaar van ‘Win je winkel’ is Eva Schacht. Zij opent in de Ooststraat op een toplocatie eind oktober Atelier Clash. “Deze prijs ontneemt mij het komende jaar heel wat kopbrekens in verband met marketing en publiciteit.”

‘Win je winkel ‘is een campagne van stad Roeselare, Unizo, Roularta en vzw Shopping en Centrum Roeselare die aan starters alle tools wil geven om van hun droomzaak een succesverhaal te maken. Ruim 1.500 keer werd er online gestemd op een van de 23 kandidaten. Uit de drie laureaten werd door de vakjury uiteindelijk Atelier Clash gekozen dat zal gerund worden door Eva Schacht, afkomstig van Torhout maar opgroeide in Roeselare en met een achtergrond als lifestyle coach.

“Atelier Clash bestaat al ruim tien jaar en was tot nu toe alleen een webshop. Zelf nam ik pas in augustus de zaak over en de winkel in Roeselare is de eerste conceptstore van Atelier Clash. Hier zal je juwelen en creaties op edelstenen vinden en we bieden workshops aan die zich toespitsen op decoratie. Twee keer per week zal je hier terecht kunnen om met een professionele begeleiding juwelen en andere lifestyle artikelen te maken.”

1 jaar gratis huur

Eva krijgt een jaar lang gratis huur van het pand in de Ooststraat 126. Ze krijgt ook een inrichtingsbudget van 3.000 euro, een mediabudget van 3.500 euro en een begeleidingstraject ter waarde van 2.000 euro. “Dit is zo belangrijk voor mij. Het bespaart me een jaar lang alle zorgen omtrent marketing en publiciteit zodat ik me ten volle kan concentreren op wat Atelier Clash is, een plek waar je speciale juwelencreaties kan vinden en ze zelf ook kan maken”, aldus Eva Schacht.

Ook de twee andere finalisten, Atelier Scralan en WeerWerkWinkel, bleven niet met lege handen achter. Als ze hun voorgestelde concept starten in het kernwinkelgebied van Roeselare krijgen ze begeleiding bij het zoeken naar een pand, een begeleidingstraject van 2.000 euro en een mediabudget van 1.250 euro.

De respons op ‘Win je winkel’ is een succes en daarom komt er binnenkort een tweede editie. Ondernemers kunnen hun concept nu al indienen. Iedereen kan deelnemen, zowel starters als ondernemers die een tweede zaak willen openen. Voorwaarde is wel dat het gaat om een volledig nieuw en origineel winkelconcept rond shopping of voeding en mét een nieuwe naam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier