Eerste passagiersvluchten vertrekken opnieuw vanuit Luchthaven Oostende-Brugge

Gaëlle (links) en Dieter (midden). © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Na een sluiting van twee maanden door werkzaamheden aan de start- en landingsbaan, werden er vrijdag voor het eerst opnieuw vluchten uitgevoerd vanop de Oostendse luchthaven. Daar waren vooral de passagiers, maar ook de werknemers bij TUI heel blij mee. “Blij dat ik niet meer telkens op en af naar Brussel moest”, zegt stewardess Gaëlle Coulier (35).

Acht weken lang werd er haast dag en nacht doorgewerkt om de nieuwe asfaltlaag gegoten te krijgen voor de start van de paasvakantie. Traditioneel zoeken heel wat reizigers dan warmere oorden op. “Mensen die via Oostende vertrekken zijn meestal mensen die specifiek op zoek zijn naar reizen met vertrek uit de badstad”, vertelt Dieter Bruneel, directeur operaties bij TUI. Dat is voor mensen die in West-Vlaanderen wonen dikwijls gemakkelijker. Opvallend is dat we ook vaak mensen uit Oost-Vlaanderen, Henegouwen en zelfs Noord-Frankrijk zien opteren voor Oostende.”

De eerste vluchtten vertrokken om 6 uur al vrijdagochtend. Een eerste vloog naar Tenerife en een tweede vloog richting Mallorca en Alicante. Ook vrijdagmiddag stonden nog vluchten gepland. Piet Vancoppenolle (65) en Jeanne Sandrie (64) uit Brugge trokken met kleindochter Alix (4) naar Tenerife. “We hebben onze reis geboekt omdat we uit Oostende konden vertrekken”, vertelt Jeanne. “We wonen hier op een boogscheut van en het gaat hier pakken vlotten in vergelijking met Zaventem.”

Maar wie ook blij is, zijn de werknemers zoals stewardessen uit de regio. “Ik woon in Oostende, eigenlijk aan de overkant van de luchthaven”, vertelt Gaëlle Coulier. “Gedurende twee maanden moesten we op en af naar Brussel en dan scheelt toch wel een dikke drie uur extra, zonder file dan nog. Ik ben blij dat het weer vanuit Oostende kan, ja.”

Vanaf nu kan je vanuit Oostende de hele zomer lang dagelijks naar Alicante, Malaga en Tenerife vliegen. Daarnaast zijn er nog elf andere bestemmingen binnen het aanbod van TUI, waaronder twee nieuwe: Hurghada en Sharm-el-Sheikh.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier