Debby (29) opent nieuwe kledingzaak Raé op de Oosteroever

© (Foto LB)
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Op de Oosteroever is Raé geopend, een nieuwe multibrand fashionstore van Debby Van Meervelde (29) uit Brugge. Ze ontdekte de locatie tijdens een coronawandeling en nam contact op met bouwgroep Versluys. “Ik heb echt een goed gevoel bij de site.”

Debby Van Meervelde is al van jongsaf met mode. “Ik heb altijd in fashion gewerkt en het was mijn droom om een eigen zaak te openen waar ik mijn eigen smaak kon in leggen”, vertelt de Brugse die afkomstig is uit Oost-Vlaanderen. “Ik wil merken brengen die moeilijk te vinden zijn in België zoals MSGM, Rotate, Stand studio, Remain, Paul & Joe, Morobé en Philosophy. Ik focus enkel op merken die niet aan kinderarbeid doen en waar de productieland heel sterk is. De meeste merken worden dan ook in Europa gemaakt. Ik vond dat wel heel belangrijk. Ik hou daar echt rekening mee voor ik merken in huis neem.”

In de winkel vallen enkele speciale kledingstukken in het oog. “Ik ben zelf een kleurrijk type. Onze wereld is al somber genoeg, we kunnen het maar opfleuren met leuke kledij. Het gaat van heel romantisch naar heel krachtige kledij. Toch kan elke type vrouw hier wel iets vinden van kledij. Er zijn stukken die voor specifieke gelegenheden zijn, maar er zijn evengoed stukken die draagbaar zijn voor elke dag.” Raé combineert kledij met kunst en design. “Mijn vriend is kunstenaar en je zal altijd een werk van hem in de zaak vinden. Dat combineren we ook met design waardoor we een globaal concept hebben die unieker is.” De naam van de zaak is niet toevallig gekozen. “Raé, zo zou ik mijn kindje noemen. Het is kort, krachtig en elegant.” Nu de eerste zaak geopend is toont Debby zich ambitieus. “In de toekomst zouden we ook graag een herencollectie erbij nemen en zou ik graag ook een mannenzaak openen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier