Cindy (47) maakt droom waar en opent eigen dagbladhandel in Oostende: “Mensen kunnen hier nog een babbeltje doen”

Cindy in haar dagbladhandel ‘De glimlach’ in de Frère-Orbanstraat: “Ik lach de hele dag door.” © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Cindy Van den Borre droomde als jong meisje van een winkeltje zoals in de Kotmadam… Op haar 47ste heeft ze die droom kunnen waarmaken. Ze baat sinds kort dagbladhandel ‘De Glimlach’ uit in de Oostendse Frère-Orbanstraat, waar ze ook snoep en gadgets verkoopt.

Cindy nam de winkel onlangs over van de vorige uitbaatster en bracht haar eigen sfeer in de winkel. De naam is toepasselijk, zeker voor wie Cindy kent. ‘De glimlach’ is dan ook een weerspiegeling van waar Cindy voor staat. “Ik lach de hele dag door”, vertelt de vrouw. “Mensen kennen mij daarvoor. De voorbije jaren werkte ik vooral in tankstations, waar ik de winkel telkens bemande. Klanten kwamen telkens terug. Ik hoorde vaak: als we hier binnenkomen op een slechte dag, gaan we hier goedgezind buiten. Dat is leuk.”

De Kotmadam

Die lijn wil ze uiteraard doortrekken in haar eigen winkel. “De vorige uitbaatster wist dat ik ooit graag een klein winkeltje van mezelf zou openen”, gaat Cindy verder. “Vier jaar geleden stelde ze me al eens de vraag, maar die vraag kwam toen op een slecht moment. Vier jaar geleden is mijn mama gestorven en daar heb ik zwaar van afgezien. Ik heb er eerst voor gezorgd dat mijn zoon groot was, daarna heb ik mijn huis verbouwd en nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Toen ze me vertelde dat ze het wou overlaten, ben ik gesprongen.”

De liefde voor een klein winkeltje kwam er als jong meisje al toen ze met haar ouders naar De Kotmadam keek op televisie. “Ik wist toen al dat dat was wat ik ooit wou”, zegt ze. “Ik wou zo’n nostalgisch winkeltje waar mensen ook een babbeltje kunnen doen. Dat kunnen ze hier. Mensen moeten zich hier niet opjagen om snel terug buiten te zijn. Ik jaag mij ook voor niemand op. (lacht) Ik heb mijn hele leven al voor een baas gewerkt en altijd mijn werk naar behoren en snel willen doen. Hier kan alles op het gemak.”

Bij De Glimlach in de Frère-Orbanstraat 109 kan je terecht voor kranten en tijdschriften, rookartikelen, snoep, gadgets en alcohol. De winkel is elke dag geopend, behalve op zondag. Je kan er terecht tussen 7.15 en 12.30 uur en van 14 tot 18 uur. Op maandag-, woensdag- en zaterdagmiddag sluit de winkel om 15 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier