Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf een broodjeszaak te openen. Nu kunnen we eindelijk beginnen een nieuw avontuur”, klinkt het alvast bij het koppel.
Bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat is al jaren een vaste waarde in het centrum van de stad. Bakker Christian nam de bakkerij in 2018 over van André. Zes jaar later ging ook Christian op zoek naar nieuwe uitbaters. Daar zagen de Limburgse Cindy en Dave Bestaat de mogelijkheid om aan een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen.
Het echtpaar had tien jaar lang frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, waar ze lekkere friet en broodjes verkochten. “Na afstuderen heb ik zeven jaar bij een bakker gewerkt. Daar heb ik echt wel de fijne kneepjes van het vak geleerd”, vertelt Cindy. “Ik ben ook nog zelfstandige pedicure geweest, maar het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf een broodjeszaak te openen. Nu kunnen we eindelijk beginnen een nieuw avontuur!”
Cindy en Dave willen bakkerij ‘t Molentje opnieuw leven inblazen en zullen de zaak omtoveren tot een gezellige broodjeszaak. “Het pand ligt op een ideale locatie in de stad. We zijn ervan overtuigd dat we onze liefde voor het vak kwijt kunnen in een zaak als ‘t Molentje. We zullen niet enkel brood, maar ook broodjes en ander lekkers verkopen. Met tijd is het ook de bedoeling dat mensen ter plaatse iets kunnen eten”, vul Dave aan.
Verliefd op de zee
“We hebben heel lang een caravan gehad in Bredene. Zodra het een beetje mooi weer was, kwamen we naar de kust. We kwamen hier zo tot rust. Elke keer als we terug naar huis keerden, keken we al uit naar de dag dat we opnieuw naar zee konden komen. Twee jaar geleden hebben we dan de stap gezet om officieel aan zee te komen wonen”, vertelt Dave.
“Eigenlijk hadden we ons oog op de overname van een frituur in Oostende. Na wat overleg met elkaar, hebben we uiteindelijk beslist om geen frituur over te nemen. De werkuren zijn ontzettend lang. We hunkerden naar meer balans tussen werk en vrije tijd. Als broodjeszaak hebben we toch wat meer tijd om ‘s avonds samen gezellig iets te eten.”
Cindy knikt. “Een gezondere work-lifebalance was een van de punten die ons echt heeft doen beslissen om een bakkerij over te nemen. We moeten iets vroeger opstaan, maar voor het eerst in jaren kunnen we eens iets gaan eten met vrienden of zelf een terrasje doen”, zegt de zaakvoerster. “Met onze nieuwe zaak zullen we ook meer kunnen genieten van deze prachtige stad.”
Broodjes
“We brengen de belegde broodjes opnieuw naar het centrum van de stad. Tevens voegen we ook een assortiment aan soepen, slaatjes en spaghetti”, duidt Dave. “Voor het brood, stokbrood, de koffiekoeken en de pistolets zullen we beroep doen op Roelandt. Cindy en ik willen ons echt focussen op de belegde broodjes en de andere snacks.”
Het duo is niet van plan om veel te veranderen in de zaak. “Achteraan komt er werkbank bij om de groenten te snijden voor de belegde broodjes, maar we zullen de zaak voornamelijk laten zoals die nu is. Hopelijk kunnen we in de zomer wel een klein terras installeren vooraan, zo kunnen een tiental mensen ter plaatse hun broodje opeten”, zegt Cindy. Beiden kijken alvast erg uit naar de opening van hun zaak. “Ja, we zouden dit graag blijven doen tot aan ons pensioen. We hebben niet meteen wilde toekomstplannen, maar zeg nooit nooit.”
Broodjeszaak ‘t Molentje bevindt zich in de Madridstraat 7 in Oostende en opent officieel de deuren op donderdag 18 juli. “Alle klanten zullen van ons een klein cadeautje ontvangen die dag. Spring zeker eens binnen!”, knipoogt het koppel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier