Chocolatier Hannes creëert pralines met O’live gin: “Proberen te verrassen met unieke creaties en fascinerende smaakcombinaties”

Hannes D’Heedene van de gelijknamige chocolaterie blijft zoeken naar nieuwe creaties. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Chocolade en bier en chocolade en likeur zijn al langer dan vandaag ‘a match made in heaven’. En er zijn nu ook heerlijke pralines waarin gin van het merk O’live is verwerkt. De hemelse combinatie ontsproot aan het brein en in het atelier van de creatieve chocolatier Hannes D’Heedene. “We proberen te verrassen met unieke creaties en fascinerende smaakcombinaties.”

Hannes D’Heedene runt sinds 2016 zijn eigen chocolaterie, sinds enkele maanden ook met bijhorende koffiezaak in het centrum van de gemeente. “Van bij de start hebben we de lat hoog gelegd”, verduidelijkt de jonge chocolatier.

“Pralines met iets extra’s… We proberen te verrassen met unieke creaties en fascinerende smaakcombinaties. Ook de perfecte vorm en kleur zijn essentieel in onze artisanale bezigheden. Niet alleen de smaakpapillen maar ook de ogen willen immers wat…”

Die weloverwogen aanpak legde hem geen windeieren. Hij werd door Unizo verkozen tot Starter van het Jaar 2016 van West-Vlaanderen, ontving het authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers ‘Handmade in Belgium’, kaapte eerste prijzen weg in de wedstrijd Belgian Chocolate Awards en kreeg al enkele keren een plaats in de gerenommeerde gids Gault&Millau. Voor zijn verdiensten werd hij in 2020 tot Krak van Deerlijk verkozen.

Nieuwe creaties

“Ik blijf enthousiast voortwerken en blijf zoeken naar nieuwe creaties. Mijn jongste ‘telg’ is een praline waarin gin van het merk O’live is verwerkt. Een originele gin die gemaakt is op basis van olijven. Mijn eerste poging was met fondantchocolade, maar ik was niet 100 procent tevreden over de smaak. De ‘ganache’ is uiteindelijk een melkchocoladevulling geworden. Ik heb er ook olijfolie van Ontanon aan toegevoegd. De specifieke ginsmaak komt nog beter tot zijn recht door gebruik te maken van een kwalitatief hoogstaande olijfolie. De pralines zijn al uitgebreid geproefd en iedereen is heel lovend over de smaak. Ze smaken naar meer”, rondt Hannes D’Heedene af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier