Chocolaterie Hallaert in Sint-Eloois-Winkel bestaat 35 jaar en viert dat met unieke praline: “Zoet en heel lekker”

Nele Hallaert, dochter van de oprichtsters, viert de verjaardag met de lancering van een speciale praline. © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Chocolaterie Hallaert in Sint-Eloois-Winkel bestaat 35 jaar. Die verjaardag viert zaakvoerster Nele Hallaert, dochter van de oprichtsters, met de lancering van een speciale praline. “Bij ons kan je terecht voor verse, klassieke pralines”, aldus Nele die dankzij haar liefde voor chocolade ook haar man leerde kennen.

De voorbije drie maanden bleef Chocolaterie Hallaert langs de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel gesloten. “Tijdens de zomerperiode zijn we sowieso even dicht, maar nu voerden we ook werken in onze werkruimte uit. Zo legden we daar een nieuwe vloer”, aldus Nele Hallaert. Zij nam in 2010 de chocolaterie van haar ouders Jacques Hallaert en Ingrid Witdouck over. “Ik ben opgegroeid tussen de chocolade en wist al van jongs af aan dat ik het werk van mijn ouders graag zou verderzetten. Nele studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge en schoolde zich daarna nog bij via onder andere een cursus in Syntra West.

Dezelfde passie

Het was ook daar dat ze haar man Wim Denduyver leerde kennen. “Ik ben lesgever chocolade en deel dus dezelfde passie als Nele”, aldus Wim. Hij geeft vandaag nog steeds les, maar springt in de chocolaterie bij waar nodig. “Vooral tijdens de decembermaand is het hier erg druk.”

“We hebben een gloednieuwe praline gemaakt met amarenakersen”

De chocolaterie is open van woensdag tot en met vrijdag van 14 tot 18 uur, de zaterdag de hele dag. “Maar doordat we hier alles vers maken, zijn we hier veel langer aanwezig. Die verse, klassieke pralines zijn onze sterkte. Ze worden gesmaakt door heel veel mensen in de gemeente. Zo leveren we vaak aan de plaatselijke verenigingen, maar komt men ook van buiten Sint-Eloois-Winkel naar hier om pralines te kopen.”

De 35ste verjaardag van de chocolaterie laat Nele niet zomaar passeren. “We hebben een gloednieuwe praline gemaakt met iets wat ik heel graag eet: amarenakersen. De combinatie met witte ganache zorgt voor een erg lekkere, zoete praline die voortaan ook opgenomen wordt in ons aanbod.” De komende periode organiseert de chocolaterie ook een winactie. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise