Chelsea (26) lanceert online boetiek ‘Chez Unique’: “Webshop voor dames met een maatje meer én minder”

Chelsea Willems straalt in één van de jurken die ze aanbiedt in haar webshop Chez Unique. © BC

Chelsea Willems, vorig jaar finaliste van Miss Grace Benelux, lanceert met Chez Unique een webshop voor dames met een maatje meer. “Dit is een droom die werkelijkheid wordt.”

Chelsea Willems (26) woont in het centrum van Oostkamp en werkt bij verzekeringsmaatschappij Baloise. Vorig jaar nam Chelsea deel aan Miss Grace Benelux, een verkiezing voor sterke vrouwen tussen 17 en 27 jaar. “Mijn deelname heb ik gekoppeld aan deze boodschap: every size is the perfect size! Ik wou aantonen dat plussize even mooi is als elke andere maat. Ik pas in een 42-44 en dat is even oké als pakweg maatje 36. Ik wil een rolmodel zijn voor jonge meisjes en hen tonen dat ze perfect zijn zoals ze zijn. Ik wil het beeld van mager zijn als ideale standaard doorbreken”, begint Chelsea.

Tijdens de verkiezing haalde ze vaak aan dat plussize kleding niet altijd even makkelijk te vinden is of toch zeker geen leuke, fleurige kleding. “Hier heb ik verandering in gebracht. Op zondag 14 juli de verjaardag van mijn opa lanceerde ik webshop Chez Unique. Je vindt er fleurige kleding voor zowel dames met ‘gewone’ maten als voor zij met plussize maatjes. Een droom die werkelijkheid werd!”

Niet zonder obstakels

Chelsea is altijd al een liefhebber van mode geweest. “Mijn weg naar zelfacceptatie en het vinden van passende kleding ging niet altijd zonder obstakels. Al sinds mijn puberteit worstelde ik met mijn zelfbeeld, een strijd die in de loop der jaren alleen maar toenam, maar ook weer beter werd. Naarmate het ouder worden, veranderde mijn lichaam en nam mijn gewicht toe. Dit maakte het nog moeilijker om kleurrijke en leuke kleding te vinden in de standaardwinkels. De beperkte keuze en het gebrek aan representatieve mode waren frustrerend en ontmoedigend. Het is niet omdat je een maatje meer hebt dat je in ‘zakken’ van kleding rond moet lopen”, vervolgt Chelsea.

Deze uitdagingen inspireerden Chelsea om daar verandering in te brengen. “Met deze webshop wil ik ervoor zorgen dat vrouwen, ongeacht maat of vorm, toegang hebben tot stijlvolle en unieke kleding die hen laat stralen. Bij Chez Unique draait alles om inclusiviteit en zelfexpressie. Ik selecteer kwaliteitsvolle kleding die niet alleen kleurrijk en uniek is, maar ook betaalbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier