Brugse wijk Sint-Pieters krijgt nieuwe supermarkt aan Oostendesteenweg

De Carrefour Express komt er in het nieuwe wooncomplex op de vroegere site van Coca Cola. © gf
Redactie KW

In Sint-Pieters opent op 27 oktober een nieuwe supermarkt de deuren. Het gaat om een Carrefour Express die net als de Carrefour Express in Sint-Kruis zal gerund worden door Olivier Joos. De supermarkt komt er in het wooncomplex op de vroegere site van Coca Cola.

De supermarkt komt op het gelijkvloers onder de appartementen op een oppervlakte van 250 vierkante meter. Met de nieuwe wooneenheden en de woonwijken zit de winkel ideaal. De andere supermarkten zitten aan de Blankenbergsesteenweg, wat verder stappen is voor de mensen die dichter bij de Oostendesteenweg wonen. De supermarkt zal ook vanuit de wijken via een apart pad te voet te bereiken zijn. Voor de winkel zullen er vijftien parkeerplaatsen zijn.

“Net als in Sint-Kruis zullen wij ons daar ook toeleggen op de versafdelingen waarbij gekozen werd voor een nieuw concept. Er zal ook daar vers geperst fruitsap en kip aan het spit te krijgen zijn. In deze nieuwe winkel zullen wij een aparte hoek hebben met streekproducten. Je zal onder meer de sappen vinden van Steffi Fruit uit Moerkerke, Bruynooghe koffie, de chocopasta van Sjokie tot het ambachtelijke roomijs van de hoeve Macarel uit Oudenburg die we ook al in Sint-Kruis verkopen en waarvoor we al een trouw publiek hebben. In deze nieuwe winkel zullen zes personen aan de slag kunnen gaan. De werken schieten goed op en het is nu aftellen voor de opening”, vertelt Olivier Joos die nu al vijf jaar de Carrefour Express runt aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis.

De nieuwe Carrefour Express aan de Oostendesteenweg zal zeven dagen op zeven open zijn van 7 tot 20 uur zodat mensen nog hun ontbijt kunnen halen. Het is ook ideaal voor de werknemers in het AZ Sint-Jan, die nog voor of na hun shift kunnen winkelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier