Bouwplezier te huur bij Brickfun

Kristof en Wendy van Brickfun verhuren Lego-sets. © Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

De naam van hun bedrijfje zegt het helemaal: Brickfun4rent. Blokjesplezier te huur: Kristof en Wendy verhuren Lego-sets. “Niet iedereen wil of kan veel geld uitgeven aan iets wat je één keer maakt en dan weer in de doos stopt. Dus is dit een ideale oplossing”, klinkt het.

Kristof Vanbelle (44) en Wendy Meesschaert (43) zijn zelf grote Lego-fans. Zoals zoveel kinderen kreeg Kristof vroeger bij feestelijke gelegenheden wel eens een Lego-set, maar na een tijd kwamen die op zolder terecht. “Bij mijn moeder stonden tientallen dozen”, begint Kristof. “Toen zij kleiner ging wonen, moest de zolder opgeruimd worden en kwamen die hier terecht.” Wendy en Kristof sloegen aan het sorteren en bouwden alle sets opnieuw op. Die verkochten ze dan om nieuwe te kopen. Maar ze wilden niet opnieuw in het stramien vervallen van bouwen, afbreken en stockeren, en dus rijpte het idee om de sets verder te verhuren. “Als je bedenkt dat een grotere set gemakkelijk enkele honderden euro’s kost, beseffen we ook wel dat dit niet voor iedereen haalbaar is”, weet Wendy. “Maar met een maximale huurprijs van 25 euro per week wordt dat plots veel toegankelijker.”

Garantie

Stel dat we een set huren bij jullie, welke garantie hebben we dat die volledig is? vroegen we ons af. “Eerst en vooral maken we de constructie uiteraard zelf. We weten ook perfect hoeveel blokjes van elke kleur er in het pakket zitten, en als een set terugkomt tellen we die. Dat is de beste manier, ook al is het tijdrovend”, zeggen beiden. In het aanbod van Brickfun4rent zit voor elk wat wils: kleine setjes voor beginners, die je al kan huren vanaf 5 euro, maar ook dozen van Friends, Disney, Harry Potter, Marvel… En dat met de blokjes spelen niet alleen voor kinderen is, bewijzen de grotere sets zoals de Empire State Building, de Titanic (+9.000 steentjes!), Hogwarts Castle (+6.000 blokjes) en de nieuwste aanwinst Gringotts Bank, een pronkstuk van maar liefst 80 cm hoog.

Meer weten? Bezoek de website http://brick-fun-4-rent.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier