Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle barbershop in Eernegem: “De felgroene muren overschilderen, was een lastig karwei”

Blal in zijn barbershop. © Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Blal Alawed (41), geboren in Syrië maar sinds 2017 in ons land én officieel Belg, toverde het bankkantoor op de hoek van de Aartrijkestraat in Eernegem om tot een stijlvolle barbershop. Zijn cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit mannen, maar ook dames kunnen hier terecht, zij het enkel voor een korte coupe.

Na zijn aankomst in België werkte Blal Alawed enkele maanden in een kledingwinkel in Ingelmunster, was daarna een jaar in dienst bij DPD en besloot toen een barbershop (Barber King) te openen in Torhout. Momenteel heeft Blal twee barbershops, in Eernegem en Nieuwpoort.

In Eernegem huurt Blal het vroegere Argentakantoor in de Aartrijkestraat. “Ik heb het interieur volledig zelf opgebouwd”, zegt hij. “De felgroene muren van de bank overschilderen was een lastig karwei. Er is plaats voor twee klanten en de inrichting is typisch voor een new look barbier.”

Zeg trouwens nooit zomaar kapper tegen een barbier! Dat is les één die we krijgen als we de zaak binnenstappen. Twee jonge mannen zijn druk in de weer met scheermes en tondeuse om haar en baard van hun klanten er piekfijn te laten uitzien; de behandeling doet ons denken aan een scène uit een zwart-witfilm.

Tondeuse of schaar

Die klanten zijn overwegend Belgische mannen, beweert Blal maar hij merkt wel een groot verschil tussen jong en oud. “Jonge mannen die hier komen willen meestal een gemillimeterde snit, dat doen we met de tondeuse. Wat oudere mannen zweren dan weer bij de schaar.”

Als we ons vragen stellen bij het ontharen met touw dat op de prijslijst staat, toont Blal ons glimlachend een demonstratiefilmpje. We kijken onze ogen uit… een zijden draadje wordt tussen vier vingers gehouden zodat ze een soort schaar vormen, en trimt baarden en wenkbrauwen met verrassende precisie.

Wie zich op het gebied van haar- en baardverzorging wil laten verwennen, kan terecht in de Barbershop in de Aartrijkestraat 2 in Eernegem. De zaak is enkel op maandag gesloten, alle andere dagen (inclusief zon- en feestdagen) open van 9.30 tot 19 uur. Geen afspraak nodig.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier