Belevingsplein Steenakker kleurt blauw door Fiberklaar

Deze blauwe glasvezelkabel komt overal in een sleuf in de grond terecht, uitgezonderd op de Steenakker. (foto EDB)
Redactie KW

Op diverse plaatsen in Wervik zijn arbeiders van de firma Fiber 49 al twee maanden aan de slag met glasvezelwerken in opdracht van Fiberklaar. In een sleuf in de grond legt men een blauwe kabel. Tijdens de gemeenteraad vroeg Steve Dejan (Team 2030) of men hiervoor ook de Steenakker gaat openleggen. De officiële opening van het belevingsplein vond in juli vorig jaar plaats. “De blauwe kabel komt aan de gevels, onder de dakgoot waar het minder opvalt”, aldus burgemeester Youro Casier (Vooruit).

“We kunnen het niet maken om de Steenakker nu al te gaan openleggen, dat ging heel te gek zijn.” Fractieleider Sanne Vantomme (N-VA) merkte op dat er niet altijd wordt gewerkt volgens het signalisatieplan. “Ik verneem ook dat er heel veel problemen zijn in de Molenmeersen- en Groendalstraat en het herstel van de voetpaden er te wensen overlaat.”

“We zijn op de hoogte, die voetpaden waren vooraf al in slechte staat”, reageert de burgemeester. “We hebben de firma prijs gevraagd voor de aanleg van nieuwe voetpaden maar het komt uit op 110 euro per vierkante meter en die budgetten hiervoor zijn nergens voorzien.”

Cabines met kunst

Voor de uitrol van de blauwe glasvezelkabel is het noodzakelijk om twee cabines te realiseren op het openbaar domein, de genaamde Points of Presence. Hiervoor zal de stad een stuk grond verkopen aan de nv Fiber. Er zijn hiervoor twee locaties weerhouden: de groenzone in de Emiel Gellyncklaan en naast een nutscabine in de Ten Brielensesteenweg. Steve Dejan vroeg of er rond die cabines groen wordt voorzien zodat het minder opvalt. “Het gaat om een standaard elektriciteitscabine, zoals aan woon-zorgcentrum Het Pardoen in de Akademiestraat”, zegt Casier. “We hebben ervoor gekozen geen groen te voorzien, er komt een kunstproject rond.” “Een sociaal artistiek project, in samenwerking met sociale doelgroepen”, vult schepen van Cultuur Bercy Slegers (CD&V). “We hopen met de aankleding klaar te zijn tegen het einde van het jaar.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier