Bekend Alveringems familiebedrijf Minipri nv zoekt opvolger: “Huidig concept blijft hopelijk bestaan”

De familie Markey heeft hun bekende zaak aan de Westover te koop gesteld. “We hopen op een goede koper”, zegt zaakvoerster Caroline Markey. © Anne Bovyn
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Het familiebedrijf van de familie Markey – Minipri nv aan de Westover – staat te koop. Stamvader Marc Markey (76) en zijn echtgenote Marie-Christine (73) zouden stilaan wat meer van hun pensioen willen genieten en dochter Caroline (50), die sinds 2012 de zaakvoerster is, ziet het zonder de medewerking van haar ouders niet zitten.

Minipri nv is een familiebedrijf. Het staat op de grond waar ooit de grootouders van huidig zaakvoerster Caroline Markey hun landbouw- en aannemersbedrijf in grondwerken hadden. Maar Caroline is nu toch de laatste generatie Markey die er onderneemt. Het bedrijf staat immers te koop.

“Mijn papa is op zijn achttiende onverwacht zijn vader verloren”, gaat Caroline 58 jaar terug in de tijd. “Zo goed en zo kwaad als het kon, heeft hij samen met zijn moeder het werk verder gezet. In de mikke – zeg maar schuur – richtte hij Stock Minipri op, een winkel waar je werkmateriaal kon kopen. Mijn ouders hebben gaandeweg uitgebreid en gebouwen bijgezet. Vandaag is het aanbod bij wijze van spreken verhonderdvoudigd. De artikelen van het eerste uur hebben wij nog altijd en ondertussen veel en veel meer. Isolatiemateriaal, ladders, zand, cement, laminaat, profielplaten, schoolgerief, speelgoed, barbecues, alles voor het zwembad, werkkledij, decoratie, verzorgingsproducten, huishoudproducten, … En zo kan ik nog even doorgaan. Wij hebben ook een eigen zaagatelier om hout op maat te verzagen. En een camion om grote stukken aan huis te leveren”, vertelt ze.

Verdiende rust

“In 2007 ben ik in de zaak gekomen en sinds 2012 ben ik zaakvoerster. Mijn ouders zijn altijd blijven meewerken: mama hoofdzakelijk aan de kassa, papa in de winkel tussen de klanten en als hulp bij de administratie. Ze hebben het altijd met hart en ziel gedaan, maar niets blijft duren. Ze komen op een leeftijd dat ze wat meer rust verdienen. En omdat ik al ondervonden heb dat het niet gemakkelijk is om goed personeel te vinden, zie ik het zonder hen niet zitten. Het is al een jaar of drie dat wij over een eventuele verkoop spreken. Sinds eind vorig jaar staat de zaak ook effectief te koop, al hebben we dat de eerste maanden discreet gehouden. Recent namen we een makelaar onder de arm en komt er stilaan enige belangstelling. We geven het een beetje tijd en blijven open tot een eventuele opvolger van start kan gaan. Hier zijn agrarische en para-agrarische activiteiten toegestaan en uiteraard ook activiteiten van retail. We zouden dat het liefst willen, dat het concept van onze huidige winkel blijft verder bestaan. Dat zouden mijn ouders – voor wie dit hun levenswerk is – heel fijn vinden. We wachten af wat er uit de bus komt”, besluit Caroline Markey.

Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot makelaar Modalis in Kortrijk: 056 32 02 02 of info@modalis.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier