Bakkerij Jan en Tine is voor altijd gesloten: “We gaan genieten van ons welverdiende pensioen”

Na 42 jaar van heerlijke broden, verrukkelijke taarten en lekkere desserten, sloot de bekende bakkerij van Jan en Tine in de Veldstraat haar deuren. © Coghe
Redactie KW

Na 42 jaar van heerlijke broden, verrukkelijke taarten en lekkere desserten, sloot de bekende bakkerij van Jan en Tine in de Veldstraat haar deuren. Met een briefje in de etalage bedanken ze de klanten voor hun jarenlange vertrouwen en kondigen ze hun pensioen aan.

“Toen ik zeven jaar was en ze me vroegen wat ik later wilde worden, antwoordde ik steevast: bakkerin of kleuterjuf”, vertelt Tine. “Het lot was me goedgezind toen ik Jan leerde kennen, een bakker! Samen hebben we onze droom opgebouwd. De bakkerij werd ons leven, een passie die we met veel enthousiasme deelden.”

Met de hulp van hun ouders en kinderen groeide de bakkerij uit tot een geliefde plek in Koekelare. “Onze droom werd werkelijkheid”, zegt Tine. “Maar het waren de laatste jaren toch ook jaren vol moeite en stress. Toch keken we altijd vooruit. Voort streven was ons motto.”

Nu breekt een nieuwe fase aan voor de familie. “Onze zoon Tom heeft een nieuwe job gevonden, en Liselot kan haar zaak voort uitbouwen”, vertelt Tine. “Samen met Sofie en Stijn beginnen we aan een nieuw avontuur. Zij zullen eind augustus de Lange Max overnemen met het kermisweekend als startdatum, waar Jan en ik een handje zullen helpen.”

De overgang naar een nieuw hoofdstuk in hun leven komt met gemengde gevoelens. “We kijken ernaar uit om te genieten van onze zeven kleinkinderen, die ons zoveel vreugde brengen.”

Tijd voor hobby’s

“Voorts gaan we samen onze hobby’s beoefenen zoals fietsen, wandelen, tuinieren en reisjes maken”, vervolgt Tine. “We blijven in Koekelare en willen graag iedereen nog eens bedanken voor het gestelde vertrouwen door de jaren heen. Dat heeft ons altijd geïnspireerd en gemotiveerd.”

Met deze woorden nemen Jan en Tine afscheid van hun trouwe klanten, vol dankbaarheid en met een blik op de toekomst. “Tot ziens in Koekelare”, eindigt Jan. (SVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier