Asusena (23) opent met Cascade nieuwe damesboetiek in centrum Oostende: “Passie voor mode combineren met zin voor ondernemen”

Zaakvoerster Asusena Vandenameel: “In Cascade vind je klassieke, maar ook heel hippe kledingstukken.” © ZB
Redactie KW

In de Koningsstraat vind je sinds kort de nieuwe hippe damesboetiek Cascade. Zaakvoerster Asusena Vandenameel (23) combineert haar liefde voor kledij en accessoires met haar ambitie om mensen op een toegankelijke manier zichzelf te laten uitdrukken door middel van mode. In Cascade komen klanten niet louter shoppen, ze krijgen een totaalbeleving. “In Cascade vind je klassieke, maar ook heel hippe kledingstukken. Daarnaast worden mijn klanten niet enkel verwend met een lekkere koffie, ze krijgen ook persoonlijk advies”, aldus Asusena.

Ben je op zoek naar een nieuwe avondjurk, een leren jas of sierlijke accessoires? Spring de volgende keer dat je in Oostende bent dan zeker eens binnen in Cascade in de Koningsstraat. Binnen wacht een reeks aan modieuze en bovenal originele kledingstukken op je. De officiële opening is zaterdag 27 juli, maar heel wat buren zijn nu al nieuwsgierig naar wie de nieuwe zaakvoerster is.

“Ik heb altijd iets willen doen met mode. Al van jongs af aan wilde ik mijn passie voor fashion combineren met mijn passie voor ondernemen. Met Cascade wil ik een oproep doen aan mensen om te investeren in modieuze én duurzame kledij. Mijn boetiek is een happy place”, aldus Asusena.

Ondernemen in het bloed

Asusena, die geboren werd in Oostende, heeft haar ondernemingszin met de paplepel meegekregen. Zowel haar moeder als vader zijn zelfstandigen. Later besloot Asusena dan ook KMO Management te studeren in Gent. “Het idee om mijn eigen kledingzaak te starten is ontstaan in mijn studententijd. Ik denk dat ik altijd al een oog heb gehad voor mode, maar de adviezen van mijn leraren op school en mijn erg modieuze mama hebben zeker bijgedragen aan mijn keuze om me te verdiepen in mode”, vertelt Asusena met een glimlach. “Mijn mama en ik zijn sinds kort ook vennoten. Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar ik ben echt een handige Harry. Van het schilderen van de muren tot de bouw van de kassa, alles heb ik met de hulp van mijn lieve opa en mama aangepakt. Enkel voor het plaatsen van de spiegels hebben we hulp van buitenaf moeten inschakelen.”

Cascade heeft ondertussen ook een sociale mediapagina. Die wordt ook gerund door Asusena. Dat is zeker niet alles, de foto’s van de modellen worden ook allemaal genomen door de eigenares. “Ik vind het superleuk om mijn modellen te stylen en dan foto’s te nemen op de dijk of op het strand van Oostende”, vertelt Asusena.

Persoonlijk advies

Asusena’s doelpubliek is heel duidelijk. ““Ik richt me vooral op vrouwen die niet bang zijn om hun stijl te verkennen binnen het DNA van onze winkel. In Cascade vind je klassieke, maar ook heel hippe kledingstukken. Daarnaast worden mijn klanten niet enkel verwend met een lekkere koffie, ze krijgen ook persoonlijk advies”, gaat Asusena verder. “Ik zal er geen doekjes om winden: de prijzen in mijn winkel liggen hoger, maar Cascade is geen exclusieve zaak. Ik ben heel bewust over de stukken die ik aankoop. Bepaalde merken zijn handgekleurd.”

“Met Cascade wil ik een meerwaarde zijn in Oostende. Zowel voor de inwoners als voor de (dagjes)toeristen. De winkel ligt op enkele meters van het Kursaal. Het is de ideale locatie voor een kledingzaak”, vertelt de zaakvoerster. “Mijn moeder is Armeense. De naam van de winkel is een verwijzing naar de Cascade van Jerevan, een gigantische marmeren trap in de hoofdstad van Armenië. Daarnaast betekent cascade ook waterval. Nu bevindt de winkel zich nabij de zee. Blijkbaar moet ik een connectie hebben met water”, lacht Asusena. (ZB)

Cascade opent op zaterdag 27 juli officieel de deuren voor het publiek. De boetiek bevindt zich in de Koningsstraat 26 in Oostende en zal het hele jaar doorlopend open zijn van 10 tot 18 uur. Op zondagen is Cascade uitzonderlijk open van 13 tot 18 uur. Dinsdag is de sluitingsdag. Ben je nu al nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje op de Instagram- en Facebookpagina ‘Cascade.Oostende’.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier