Allweather site De Kegel X-treme in Middelkerke breidt uit met nieuwe attracties: “Dit maakt ons aanbod nog completer”

Danny Boudaer geeft de fakkel van De Kegel X-treme door aan dochter Jeffy. Burgemeester Dedecker kwam ook een kijkje nemen. © DVL
Dany Van Loo

Het allweather attractiepark De Kegel X-treme is gestart met een nieuwbouwproject dat het al ruime aanbod aan ontspanning en fun nog zal vergroten. Stichters Danny Boudaer en zijn echtgenote Linda Mertens geven meteen ook de fakkel door aan dochter Jeffy en schoonzoon Kristof. “Maar we zullen zeker nog een handje toesteken.”

De Kegel X-treme van de familie Boudaer langs de Westendelaan te Middelkerke is al bijna 30 jaar een populair attractieoord voor jong en oud. Dat heeft veel te maken met het uitgebreid aanbod met voorzieningen voor bowling, karting, een zomers avonturenpark, laser, een indoor minigolfbaan en de nodige accommodatie voor teambuilding voor bedrijven sportdagen voor scholen. Ook gezinnen die hun vakantie of weekend aan zee doorbrengen, komen hier aan hun trekken. Er is onlangs gestart met een aanzienlijke uitbreiding van het aanbod en dat heeft zo zijn redenen.

Zo zal de uitbreiding van De Kegel X-treme er gaan uitzien.
Zo zal de uitbreiding van De Kegel X-treme er gaan uitzien. © gf

Maar er is meer, vertelt Danny Boudaer (67). “Inderdaad, Linda en ik willen het zowel op fysisch als psychisch vlak wat rustiger aan doen”, zegt Danny. “Met dochter Jeffy en schoonzoon Kristof Vaes is de opvolging meer dan verzekerd. We vinden het dan ook fantastisch dat ze ons levenswerk verderzetten. Niet dat we helemaal zullen verdwijnen, integendeel. Daarvoor zijn we veel te graag onder de mensen. We gaan zeker nog een handje helpen waar nodig”, aldus Danny.

Fort Boyard

Jeffy en Kristof nemen nu de fakkel over en dat gaat meteen gepaard met een groot nieuwbouwproject. “We breiden uit met een twee verdiepingen hoog complex”, legt Jeffy uit. “Dit project moet ons aanbod aan fun nog vollediger maken, want hiermee kunnen we nog grotere groepen voor teambuilding ontvangen, zelfs tot 150 deelnemers toe. Zo plannen we in de nieuwbouw onder meer een vorm van het populaire Frans spelprogramma Fort Boyard, waar men zowel fysieke als mentale proeven tot een goed einde moet brengen.”

“Met dochter Jeffy en schoonzoon Kristof Vaes is de opvolging verzekerd. We vinden het fantastisch dat ze ons levenswerk verderzetten” – Danny Boudaer

“Wie echt een fysieke uitdaging wil, zal onze ‘tag arena’ kunnen uitproberen, een obstakel parcours waar deelnemers het tegen elkaar moeten opnemen. We zijn nu gestart met de realisatie en mikken op de paasvakantie van volgend jaar om open te gaan”, zegt Jeffy, die haar ouders heel dankbaar is. “We zetten het werk van mijn ouders enthousiast verder. Zonder hun hulp was dat niet mogelijk geweest. We zullen hier iets prachtigs van maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier