Batopin plant automaat in Roeselarestraat in Zonnebeke

De gemeente Zonnebeke zet al enkele jaren in op overleg met Batopin voor de installatie van extra geldautomaten. © gf
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

In april of mei komt er een eerste Batopin-geldautomaat in de Roeselarestraat in Zonnebeke. Voor een bijkomend automaat in Geluwe is de omgevingsvergunning lopende.

De gemeente Zonnebeke zet al enkele jaren in op overleg met Batopin voor de installatie van extra geldautomaten. “In april/mei opent de eerste Batopin-automaat in de Roeselarestraat in Zonnebeke. Daarnaast zijn de kernen Beselare, Geluveld en Zandvoorde aan de ene kant van Zonnebeke en Passendale aan de andere kant ook belangrijk voor onze inwoners en handelaars. Met drie locaties zouden we een optimale spreiding kunnen bekomen”, zegt schepen Koen Meersseman.

“We bezorgden de mensen van Batopin mogelijke locaties in Beselare en Passendale om ook in deze delen van onze gemeente een bijkomende geldautomaat te voorzien. Voorlopig is er nog een geldautomaat in Geluveld.”

Geluwestraat in Beselare

“We zijn dan ook blij dat we vandaag de bevestiging kregen dat er definitief een bijkomende locatie in Beselare zal worden voorzien. De Omgevingsvergunning is reeds lopende en we hopen op een snelle doorstart onder voorbehoud van de goedkeuring van de overeenkomst op de gemeenteraad”, zegt schepen Meersseman.

De nieuwe locatie ligt in de Geluwestraat dicht bij het toekomstige mobiliteitspunt. Het ligt in het centrum van de gemeente dicht bij vele handelaars, de sporthal en OC De Leege Platse.

“We polsten ook al naar de mogelijkheden voor Passendale. Door de nabijheid van andere Batopin-punten wordt deze locatie voorlopig niet gekozen. We hopen misschien in aanmerking te komen eind 2025 tijdens een volgende evaluatieronde.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier