De authentieke molenaarswoning werd eind januari beschikbaar gesteld via een openbare besteding. Eind april kregen Tristan en zijn ouders het gebouw toegewezen. "Toen we langs het huisje reden, speelden we al met het idee om daar onze bakkerij te openen. De gemeente wilde daar enkel een artisanale bakkerij. Dus toen we met ons v...

De authentieke molenaarswoning werd eind januari beschikbaar gesteld via een openbare besteding. Eind april kregen Tristan en zijn ouders het gebouw toegewezen. "Toen we langs het huisje reden, speelden we al met het idee om daar onze bakkerij te openen. De gemeente wilde daar enkel een artisanale bakkerij. Dus toen we met ons voorstel kwamen, waren ze direct enthousiast", verklaart Tristan. In de bakkerij wordt zowel brood- als patisserieproducten verkocht, maar er gaat extra aandacht naar de broden. "Alles wordt volledig artisanaal bereid en op een vloeroven gebakken. Daarnaast werd elke soort bloem die we gebruiken samengesteld in samenwerking met de molenaar.""Onze klanten zullen ook soorten zien die nog zelden worden gebakken. Zo gaan we bijvoorbeeld vollaard (een langwerpig krentenbrood met een zilveren munt in het midden, red.) aanbieden. Vroeger werd dat in Wenduine vaak gegeven als cadeau om iemand te bedanken." Naast de producten werd ook veel aandacht besteed aan het interieur. Tristan: "We willen onze klanten een beleving geven. Als ze binnenstappen, moeten ze het gevoel krijgen dat ze in de Provence zitten. Daarvoor hebben we ook echte meubels uit de Provence in ons atelier geplaatst."Voorlopig bakt Tristan zijn producten nog in het bakkersatelier bij zijn ouders thuis. "Als we steeds meer bestellingen binnenkrijgen, zullen we in de toekomst sowieso moeten uitbreiden.""In de eerste plaats kijken we dan voor een apart gebouw om ons brood te bakken. In ons thuisatelier zouden we dan enkel nog patisserieproducten maken. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst kijken hoe de zaken draaien", besluit Tristan Liekens. (MP)