Aveve neemt intrek in nieuwe gebouwen in Poelkapelle

Op de foto zien we v.l.n.r. Dominiek Vandepitte, Nadine Cardoen, Sandra Desodt, Emma Vandepitte en Emiel Vandepitte. In de achtergrond zien we de gloednieuwe zaak die in een recordtempo uit de grond rees. (foto RB)
Redactie KW

In de Brugseweg 153 kan je er niet naast kijken. De nieuwe gebouwen van Aveve maken indruk. De glazen serre en de totale nieuwbouw werden in een recordtijd opgetrokken en benadrukken de ambitie en de inzet van de uitbaters Dominiek Vandepitte en Sandra Desodt.

Als we Dominiek en Sandra spreken, zitten ze in de laatste rechte lijn. Het is druk, maar ze hebben er duidelijk zin in. Vele handen staan klaar voor de verhuis naar het nieuwe project. “Midden september werden de bouwwerken aangevat en op 5 december openen we ons nieuw winkelpand. Om dan in het voorjaar, als corona het toelaat, paraat te staan om er samen met onze klanten een mooi verhaal van te maken”, vertelt Dominiek.

“Werken in de tuin brengt verstrooiing”

De winkel kwam er niet zomaar. Zoals vaak bij familiebedrijven ging een kleurrijke geschiedenis vooraf. Gery Vandepitte en Christiane Claerhout, de ouders van Dominiek, namen in 1968 de zaak over van Karl Vandepitte. Ze begonnen klein met een kippenstal, een beperkte meststoffenloods en een kleine ruimte voor particuliere verkoop. In 1998 werd een meststoffenmagazijn toegevoegd. De inzet van de uitbaters maakte van hun onderneming vlug een vaste waarde in de regio.

Dominiek stapte mee in de zaak en huwde in 2000 met Sandra. Dat gaf extra zuurstof aan het verhaal en in 2003 namen ze het roer over. Meteen is de winkel, na vier uitbreidingen, aan een volledige nieuwbouw toe. “We voelden dat er ruimte was om door te groeien en onze oude zaak was te klein en aan vernieuwing toe. Met de coronapandemie mocht onze noodwinkel openblijven, omdat we essentiële producten voor mens en dier verkochten. Je voelde dat de klanten écht blij waren dat we ze konden helpen. Werken in hun tuin of met de dieren bezig zijn, bracht verstrooiing. Maar evengoed zijn het ook voor ons rare tijden”, zegt Sandra. Ook kinderen Emma (17) en Emiel (15) hielpen hard mee aan de verbouwingen. De toekomst van de zaak lijkt verzekerd. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier