209.000 euro voor Brouwerij Omer Vander Ghinste in Bellegem

Marketingmanager Nicolas Degryse bij de brouwerij in de Kwabrugstraat in Bellegem. (foto EDB)
Redactie KW

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 209.000 euro strategische transformatiesteun toe aan de brouwerij Omer Vander Ghinste in Bellegem (Kortrijk).

Bedrijven kunnen dergelijke steun krijgen voor investerings- en opleidingsprojecten voor transformatieprojecten.

Brouwerij Omer Vander Ghinste is een familiale brouwerij die vooral bekend is voor de bieren Omer, Traditional Blond, LeFort, Bockor en Kriek Max. De brouwerij is het afgelopen decennium enorm gegroeid en de omzet is meer dan verdubbeld. Investeringen bleken nodig om de groei te bestendigen. Een eerste investeringsprogramma, bestaande uit een nieuwe brouwzaal en een nieuw logistiek centrum, werd in 2015 opgestart.

Nu deze is afgerond, zal op de vrijgekomen ruimte op de site in Bellegem een nieuw transformatieproject met een investeringswaarde van ruim 14 miljoen euro starten waarbij wordt geïnvesteerd in een nieuwe, hoogtechnologische bottelarij en in een nieuwe gistingskelder met nieuwe gistingsinstallaties. Voor die realisatie kent minister Hilde Crevits nu steun toe. De directie van de brouwerij verwacht 12 nieuwe werknemers aan te trekken wat het totaal op 73 zal brengen. (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier