Vernieuwingswerken tribune cultuurhuis De Leest gaan eindfase in

De oude theaterzitjes krijgen trouwens een tweede leven in het auditorium van Prizma Campus College. © Stad Izegem
Redactie KW

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de theaterstoelen in het Izegemse cultuurhuis De Leest. “De tribune dateert van 2009 en de theaterstoelen en de vloerbekleding waren aan vernieuwing toe”, zegt schepen van cultuur Kurt Himpe.

“Het gaat om een zeer grote investering die ook nodig was. Niet alleen worden de theaterstoelen vernieuwd, de tribune krijgt ook een nieuwe vloerbekleding met ledverlichting op de trappen. De tribune zelf, die nog in uitstekende staat is, wordt niet vervangen”, verduidelijkt de schepen.

“De werken vinden nu in de zomervakantie plaats, zodat de programmatie en de verhuur van de grote zaal niet in het gedrang komt, want de vernieuwingsoperatie neemt al snel meer dan twee weken in beslag”, aldus cultuurconsulent Geerwin Vandekerckhove.

Metamorfose

“De vroegere zitjes waren in grijstinten en nu is er gekozen voor mooie warme kleuren die de grote zaal een heel andere aanblik geven. De achterwand van de theaterzitjes en de armleuningen zijn in hout afgewerkt, wat het onderhoud ten goede zal komen. De theaterzitjes met warme kleuren zorgen voor metamorfose”, zegt cultuurschepen Himpe. “De oude theaterzitjes krijgen trouwens een tweede leven in het auditorium van Prizma Campus College.”

Van de vernieuwingsoperatie werd ook gebruik gemaakt om de techniekruimte boven in de zaal wat uit te breiden, zodat ook de theatertechnici wat meer comfort hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier