Unieke tentoonstelling in Ettelgem: Kopje Troost vol herinneringen

Onder meer werk van Barbara Jacques en Patricia Van Hoecke is onder de noemer Kopje Troost vol herinneringen in het Romaans kerkje te bezichtigen. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Donderdag 19 oktober opende in het Romaans kerkje in de Oude Kerkstraat een unieke en interactieve tentoonstelling Kopje Troost vol herinneringen.

Patricia Van Hoecke van Pat&l’abeille nam het initiatief voor deze tentoonstelling. “Als creatief ondernemer en met een opleiding als rouwconsulente en zielsreader wou ik het thema troost in de aandacht brengen. Creatief omgaan met verdriet en alles tastbaar maken in een aandenken.”

Voor de tentoonstelling in het Romaans kerkje nodigt Patricia enkele vrienden uit: Herlinde Jacobs met keramiek van Tasses Partout, Barbara Jacques met haar nostalgische fotografie op dibon, Stefaan Brugghe met zijn gedichtenbundel ‘Troostsporen’ en zijn echtgenote Bieke Missiaen die de gedichten omzet in kalligrafie en keramiek.

Ook de Troostboom voor het goede doel van vzw AMIZANT voor De Warmste Week krijgt een plekje in de kerk.

“Mensen samenbrengen en verbinden doen we met zang, poëzie, muziek, kunst, magische bijenwas tafel en natuurlijk een kopje troost”, aldus nog Patricia Van Hoecke.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober, telkens van 14 uur tot 18 uur. De toegang is gratis. Het kerkje is rolstoeltoegankelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier