Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de roos: “Fijne reacties op ons initiatief”

Het gezin Coucke-Sabbe ging graag op de foto in de prachtige groene tuin met weelderige bloemen. Op de foto v.l.n.r. de jongste dochter Elaine Coucke (11), comedians Erhan Demirci en William Boeva, de organisatoren en bezielers Kathy Sabbe en Bartel Coucke, comedian Han Coucke en de oudste dochter van het gezin Phéline Coucke (13). © GV
Gerda Verbeke

Tiegem is traditioneel een dorp waar vroeger veel mensen naar toe kwamen, vooral om en rond het Sint-Arnolduspark. Er zijn heel wat nieuwe initiatieven om het dorp weer op de kaart te zetten. Een daarvan is het organiseren van comedy-avonden in de schitterende, recent gerenoveerde vierkantshoeve Domein Walbrugge.

“De tweede comedy-avond was opnieuw een schot in de roos”, stelt het ondernemerskoppel Kathy Sabbe (41) en Bartel Coucke (51), afkomstig uit Zulte. “We zijn van plan om nog veel op poten te zetten om buurtbewoners te verbinden en om mensen van buiten Tiegem de schoonheid van het dorp te leren kennen.”

Aangezien comedian Han Solo – ook gekend onder zijn acteursnaam Han Coucke – de broer is van de heer des huizes Bartel, was het effectief mogelijk om drie comedy-avonden te organiseren. “We zijn altijd al sterk geïnteresseerd geweest in comedy. Met Han die uiteraard kind aan huis is in die wereld, zal dat wel niet verwonderen. Dankzij een heel sterke duw in de rug van Han, konden we toch wel grote namen op het programma zetten en drie volwaardige comedy-avonden aanbieden. De spits werd op 1 juni afgebeten door Han Solo, afgelopen vrijdag 12 juli waren het Erhan Demirci en William Boeva die het podium om beurten bemanden en 9 augustus zal het de volgende straffe comedian Joost Van Hyfte zijn die de liefhebbers van het genre zijn hersenspinsels presenteert. Hiervoor zijn er nog een aantal tickets beschikbaar.”

Komisch talent

Kathy en Bartel zijn verrast door de reacties van de mensen uit de omgeving. “Onze gasten zijn heel blij dat zulke initiatieven plaatsvinden en vragen ons naar een vervolg”, vertelt Bartel. “De passie voor de natuur kregen we mee van thuis. Han was de stilste van de vier broers, maar is toch uiteindelijk opengebloeid tot de flapuit die hij nu is. Dat komisch talent is eigenlijk beginnen tot uiting komen lang geleden tijdens de speelpleinwerking in Zulte. Han en Wouter Berlaen, de bezieler van de groep Berlaen en muzikant bij onder andere Raymond van het Groenewoud, hadden een micro en een versterker waarin ze iedere dag op het einde van de speelpleinwerking wat grappen en grollen vertelden. Na een tijdje bleven de ouders die hun kinderen kwamen halen, allemaal luisteren aan de poort naar dat grappige gezever. Het luisterpubliek werd steeds groter. Ze hebben toen samen beslist om daarmee verder te gaan en een zaalshow uit te werken. De rest is geschiedenis.”

Kleinschalig

De artiesten vinden de omgeving waarin zij mogen optreden enorm inspirerend. “Ze treden hier op voor een groep die een stuk kleiner is dan wat zij normaal gewend zijn”, vervolgt Kathy. “Maar het is juist die gezelligheid en kleinschaligheid die zorgt voor een welkome afwisseling voor hen. We proberen hen ook zo veel mogelijk in de watten te leggen in onze historische hoeve van 1740 in een van de vijf B&B’s.”

William Boeva vertelt dat hij ervan geniet om nog eens samen te spelen met collega Erhan Demirci. “We zijn beste vrienden”, begint William. “Als stand-up comedians zijn we samen begonnen in Antwerpse cultuurhuizen.” William kent de streek goed omdat zijn rolstoel afkomstig is van de firma Move all the Way mèt topservice. De broer van Bartel grapt dat de zaal op 1 juni nog overvoller zat. “Zeker vier man meer”, lacht Han Solo (49). “Toen mijn broer me contacteerde, dacht ik ‘We gaan dat doen’. Dat is het mooie ook aan broers zijn. Je moet weten dat Bartel hyperintelligent is, een ondernemer van de puurste soort en ADHD heeft.” Waarop William eruit flapt dat Han enkel het laatste heeft. “Waarna zijn kamer niet meer opengaat”, repliceert Han Solo gevat. “Het is ideaal dat Bartel zijn vrouw Kathy aan zijn zijde heeft die alles stroomlijnt en in goede banen leidt”, knipoogt Han. Erhan vervolgt dat de ontvangst fantastisch. “Iedere comedian wil hier zeker komen. Het is mooi, verzorgd en de ontvangst is bijzonder warm en heel attent. Een combinatie van ontstressen en ontdekken. Kan tippen aan de Limburg”, glimlacht Erhan Demirci die daar opgroeide.

Info: Facebook, instagram: Walbrugge, website: walbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier