Tine Moniek, Ghislain Vermote en Grensrock winnen de cultuurprijzen in Menen

Donderdagavond werden de cultuurprijzen 2023 uitgereikt aan het stadhuis van Menen. © CB

Donderdagavond werden in het stadhuis de cultuurprijzen van de stad Menen uitgereikt. Tine Moniek (44) kreeg de cultuurprijs voor persoon met een uitzonderlijke culturele bijdrage. De cultuurprijs voor een buitengewone culturele prestatie of activiteit ging naar Ghislain Vermote. Vzw Grensrock werd gehuldigd als organisatie met een uitzonderlijke culturele bijdrage. De drie laureaten ontvingen een glazen ‘ei’ van de hand van glaskunstenaar Erwin Houssin.

Tine Moniek (44) is vooral ‘vééél’, zo zegt ze zelf. Docente aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, dichteres, gastzangeres bij de postmetalband Ka’Una, frontvrouw van muziek- en poëzieband De Spleet, blogster, seizoenscolumniste bij CC De Steiger, KW-columniste… Ze heeft allerlei culturele projecten en projectjes lopen, waaronder een poëzieproject in WZC Andante en WZC Ceres.

Ghislain Vermote (68), oud-docent van het VTI Menen en lid van de kunstenaarsvereniging Val Colores won met zijn cartoon ‘Legaal Wildplassen’ de Zilveren Hoed 2023 op het Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist. Met zijn tweede plaats gaf hij 1.900 cartoons van 470 cartoonisten wereldwijd het nakijken. Vzw Grensrock zette de voorbije decennia Menen op de kaart als festivalstad. Sinds twee jaar tovert de vzw de site van Park Ter Walle om tot een sfeervolle festivalweide, waar menig organisator jaloers op is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier