W.A.T. op scène pakt uit met nieuwe komedie

Ready for Take-off! Stewardessen Annelies Rysman en Evelien Verbrugghe begeleiden WAT Op Scène op hun vlucht richting chaos. We herkennen in business class Luc Kerkhof, Patrick Deltour, Emile Cneut, Danny Demuynck, Linda Samyn, Emmanuel Vander Stichele, Ann Deprez en Axel Dejonghe. (foto SL) © Stefaan Lernout
Redactie KW

Met de ‘Tand van Ferdinand’ pakt toneelvereniging W.A.T. op scène terug uit met een hilarische komedie. Ditmaal speelt het stuk zich af in een vliegtuig. Het publiek mag rekenen op chaotische situaties – hoewel er in een vliegtuig niet zoveel deuren zijn – en van dolkomische ontwikkelingen.

Toneelvereniging W.A.T. Op Scène – W.A.T. staat voor Wevelgems Amateur Theater – pakt al vele jaren uit met een komedie pur sang. Waar ze het vorig jaar nog in de diepte zochten met het stuk ‘Kat in de kelder’, zoeken ze het nu iets hogerop.

Chaos

Het stuk ‘De tand van Ferdinand’ speelt zich af hoog in de lucht, in een vliegtuig richting Amerika. Het stuk werd net zoals dat van vorig jaar geschreven door auteur Pol Anrys. De regie is in handen van Axel Dejonghe.

Vorig jaar zat Linda Samyn nog in de regiestoel, dit jaar staat ze terug op het podium. Samen met Emile Cneut, Ann Deprez, Patrick Deltour, Danny Demuynck, Luc Kerkhof, Annelies Rysman, Emmanuel Vander Stichele en Evelien Verbrugghe. Het verhaal is zowel verbijsterend als spannend. Het vliegtuig waarvan sprake gaat richting Guam, een eiland dat zich wil afscheuren van zijn bezetter Amerika. Aan boord bevindt zich een tand van de vroegere ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. Door die tand, het enige overblijfsel van de ontdekkingsreiziger, te begraven op het eiland, wil Guam zijn onafhankelijkheid doordrukken.

Nadat het vliegtuig is opgestegen loopt echter ongeveer alles fout wat fout kan lopen op een vlucht. Een CIA-agent wil het vliegtuig omleiden naar Amerika zodat de tand niet op Guam geraakt en een kaapster, die verliefd is op Oscar Pistorius, wil dat het vliegtuig naar Zuid-Afrika vliegt. En als een van de stewardessen koste wat het kost tot de Mile High Club wil toetreden, een paar bommen dreigen te ontploffen en beide piloten buiten strijd geraken als de landing van het vliegtuig moet worden ingezet, is de chaos compleet.

De kaarten voor vrijdag 8 en zaterdag 9 maart gaan als zoete broodjes de deur uit, voor zondag 10 maart om 17 uur zijn er wel nog heel wat plaatsen vrij. Bestellen kan via www.ccwevelgem.be of op het telefoonnummer van CC Wevelgem 056/433 495. Een ticket kost 10 euro, wie jonger is dan 12 betaalt 5 euro. (SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier