“Voor jongeren en volwassenen”: theaterworkshops verspreid over de Westhoek

Dit voorjaar kunnen theaterenthousiastelingen zich opnieuw verwachten aan zeven uiteenlopende workshops verspreid over diverse locaties in de regio. © Isaac Ponseele
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Na de succesvolle editie van de ‘Tegenlicht. Theaterworkshops in de Westhoek’ in 2023 slaan CO7, OPENDOEK, stad Ieper, stad Poperinge en Theaterbende PROT voor de derde keer de handen in elkaar om in het voorjaar van 2024 een reeks theaterworkshops te organiseren. De workshops zijn verspreid over de Zuidelijke Westhoek, van Langemark-Poelkapelle tot Beselare.

Dit voorjaar kunnen theaterenthousiastelingen zich opnieuw verwachten aan zeven uiteenlopende workshops verspreid over diverse locaties in de regio. De laagdrempelige workshops, waarin theater in al zijn vormen aan bod komt, staan open voor iedereen. Theaterervaring is geen vereiste.

“Ik nam deel aan theaterworkshops waarin jongeren tussen 14 en 18 jaar, met of zonder ervaring, leerden experimenteren met taal, mimiek, tekst, lichaamsexpressie…”, vertelt Janne Samyn, die deelnam aan de eerste reeks theaterworkshops. “De eerste workshop was al een echte openbaring. De kriebels in mijn buik waren vonkjes geworden, ik kon niet wachten tot de volgende.”

Jongeren en volwassenen

“Naast de workshop specifiek voor jongeren zijn er ook workshops voor volwassenen. In de workshop Stemgebruik leert Kristel Laheye, die je misschien al aan het werk hoorde voor Nickelodeon Vlaanderen, hoe je optimaal je stem kunt gebruiken. Evelien Van Hamme, bekend van de serie ‘Dertigers’, leert je hoe je moet acteren voor de camera”, klinkt het bij de organiserende partners.

“Wil je zelf acteren of wil je liever achter de schermen werken? Benieuwd hoe je je lichaam in de strijd kunt gooien op het podium? Schuilt er een musicalster in jou? Wil je leren hoe je met licht een sfeer op het podium creëert? Dit alles komt aan bod tijdens deze reeks workshops. Het volledige aanbod kan je online terugvinden. Je kan online inschrijven voor één of meerdere workshops.”

Deelname aan elke cursus bedraagt 10 euro. Bij de workshops kan ook het UiTPAS-tarief toegepast worden. Vooraf inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn beperkt en raken heel snel ingevuld.

Workshop

Op zaterdag 10 februari van 10 tot 17 uur is er de workshop ‘Licht’ van Jan Casier in CC Het Perron in Ieper. In de danszaal op de Vroonhofsite van Poperinge is ‘Fysiek theater’ van Pieter Meuleman op donderdag 30 mei van 19.30 tot 22.30 uur. Evelien Van Hamme geeft de workshop ‘Acteren voor camera’ op zaterdag 17 februari van 13 tot 18 uur in CC Ghybe in Poperinge.

‘Impro Comedy’ van Pieter Beck staat op dinsdag 23 april van 19.30 tot 22.30 uur in OC De Leege Platse in Beselare op de agenda. Op 6, 13, 20 maart van 19.30 tot 22.30 uur kan je deelnemen aan de workshop ‘Proeven van musical’ van Ann Van Kerschaver in De Hazebrug in Langemark – Poelkapelle. Bastiaan Maertens brengt de workshop ‘Spoken word’ op donderdag 16 mei van 19.30 tot 22.30 uur in jeugdhuis JOC in Ieper. Op maandag 22 april van 19.30 tot 22.30 uur is er de workshop ‘Stemgebruik’ van Kristel Laheye in Vleeshuis in Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier