Toneelgezelschap IC Dien brengt ‘De Serviceflat’: “Ander verhaal, maar weer grappig”

Staand zien we Bram Brutsaert en Leo Boeraeve en zittend Rita Mareco en Inge Mauroo. © MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De Poperingse toneelgezelschap IC Dien brengt in maart en april de nieuwe voorstelling ‘De Serviceflat’ in cc De Ghybe. ‘De Serviceflat’ is van Jeroen Maes. Bram Brutsaert staat in voor de regie van het stuk.

De Serviceflat vertelt het verhaal van Mariette Desmet. “Ze wordt na lang aandringen door haar zoon Filip in een serviceflat geplaatst. Eentje die hij nota bene zelf uit de grond heeft gestampt als succesvol projectontwikkelaar. Elke week bezoekt hij zijn moeder met een eclair, een boeket bloemen en een lang monoloog over hoe goed de zaken wel gaan”, legt Rita Mareco van IC Dien uit.

Komedie

“Tijd voor een echt gesprek is er helaas niet, want time is money. Bovendien wacht zijn knappe vriendin Conny in zijn gloednieuwe Tesla. Familiaal helpster Sofie kan het niet langer aanzien en wil Filip een ander liedje laten zingen. Maar vooral de komst van de flamboyante en ietwat bizarre dokter Bernard zorgt voor een totale ommekeer die zoonlief niet had zien aankomen.”

“Bram Brutsaert regisseert en speelt ook de flamboyante dokter”

Het stuk De Serviceflat is van Jeroen Maes, die met zijn gezelschap Het Prethuis komedies brengt voor een groot publiek. “Vorig jaar brachten wij zijn eerste stuk Van kwaad naar erger en dit was een schot in de roos. Ons publiek heeft dit enorm gesmaakt, daarom kozen wij opnieuw een stuk van Jeroen Maes. Het verhaal is deze keer volledig anders, maar opnieuw met grappige personages, komische herhalingen… Bram Brutsaert regisseert en door onvoorziene omstandigheden neemt hij ook de rol van flamboyante dokter voor zijn rekening.” De spelers zijn Rita Mareco als Mariette, wachtend op het einde. Leo Boeraeve als de zoon Filip, een zakenman voor wie geld belangrijker is dan familie. Marjan Depuydt als Sofie, familiaal helpster die Mariette er weer bovenop wil helpen. Bram Brutsaert als Bernard, de zingende wonderdokter en Inge Mauroo als Conny, de knappe trophy wife van Filip, maar met een duister kantje.

Speeldata

Het stuk meepikken kan op 22, 23 en 24 maart en 1, 5, 6 en 7 april, meestal om 20 uur, op zondag is dit om 16 uur. Een ticket kost 10 euro en kan je verkrijgen via de Ticketwinkel. De Serviceflat wordt gespeeld in cc De Ghybe, de Sint-Annastraat 13 in Poperinge.

Tickets: www.ticketwinkel.be/Event/Details/de-serviceflat.

Info: icdientheater@hotmail.com of via de Facebookpagina ‘Toneelkring Ic Dien’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier