Theatergroep Wonnebronne speelt ‘Velo Moemoe’

Theater Wonnebronne pakt binnenkort uit met ‘Velo Moemoe’. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Naast de volwasseneproductie in het najaar en de jongerenvoorstelling in de paasvakantie lanceert theatergroep Wonnebronne nu een derde eigen productie. Met ‘Velo Moemoe’ werkten Peter Vandecaveye en Robbe Vandewalle hun derde stuk uit. Op 8 en 9 maart wordt de voorstelling nog twee keer opgevoerd.

De derde voorstelling komt er om iedere speler binnen de vereniging genoeg speelkansen te bieden en gaat door op een gastlocatie ergens in de gemeente Beernem. Huidig penningmeester van Wonnebronne Peter Caveye is een van de initiatiefnemers. “Ik zit al lang bij de vereniging en nam als voorzitter het initiatief om meer speelkansen te scheppen voor jongeren. We startten JACTA!, het Jong ACteerTAlent van Wonnebronne, wat uitgroeide tot een ware kweekvijver voor nieuwe instroom in het zogenaamde volwassenentoneel. Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van JACTA! besloot ik om samen met Robbe Vandewalle Chez L’italienne te schrijven waarin alle generaties van de afgelopen 10 jaar werden samengebracht met opvoeringen in het voorjaar van 2022. En we zaten niet stil, want in het voorjaar van 2023 werkten we samen aan Dame Blanche. Velo Moemoe is dus de derde show die we samen maken”, vertelt Vandecaveye.

Robbe Vandewalle is al jaren lid van Wonnebronne én een Jong ACteerTAlent! “Doorheen de jaren groeide mijn liefde voor het theater en de verslaving werd zo groot dat ik zelf pen en papier ter hand wilde nemen. Ik schreef verschillende draftversies van toneelstukken. Toen besliste ik in 2021 om samen met Peter Vandecaveye Chez L’italienne te creëren en op te voeren. Dit smaakte naar meer en nog tijdens de opvoeringen van Chez L’italienne werden de eerste kiemen geplant van Dame Blanche. Ook de basis voor Velo Moemoe heeft vorm gekregen tijdens het helpen in de bar”, vertelt Vandewalle.

Vreemde hobby

Het verhaal van Velo Moemoe gaat over Frankie, die het niet ziet zitten om nog langer thuis te wonen bij ma en pa. Hij zet zijn studies stop en neemt een oude fietsenzaak over. Dat is echter buiten moemoe gerekend. Zij ziet het niet langer zitten om bij haar man te blijven, omdat die er een wel heel vreemde hobby op nahoudt. De breuk tussen ma en pa doorkruist grondig de plannen van Frankie en al zeker wanneer blijkt dat moemoe een heel originele manier heeft bedacht om aan de kost te komen. Dan maar de hulp inschakelen van zijn beste vriend Johnny om de brokken te lijmen, maar Johnny’s methodes zijn niet zo zuiver.

Tickets: www.wonnebronne.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier