Stormloop op tickets voor revue De Spatjes

De Spatjes brengt op vrijdag 8 maart de première van zijn nieuw toneelstuk. (foto SV)
Redactie KW

Kortrijkse toneelgroep De Spatjes brengt op vrijdag 8 maart de première van haar nieuwe revue in het Parochiaal Centrum op het Sint-Amandsplein. In ‘De Spatjes ip ulder skwoinst’ nemen de acteurs de actualiteit op een ludieke wijze onder de loep. In minder dan een week vlogen al tweeduizend tickets de deur uit.

2024 is het jaar van de verkiezingen en dat laten De Spatjes niet zomaar passeren. “Met onze jaarlijkse revue brengen we op humoristische wijze het dagelijkse leven. De verkiezingen komen er ook aan, dus we zullen daar ook de nodige aandacht aan besteden”, klinkt het bij voorzitter Hilde Callewaert. Wim Van Elslander schrijft en regisseert het stuk, maar speelt zelf ook mee. “Aangezien het zelfgeschreven is en we echt willen inspelen op wat er vandaag gebeurt, kan er nog wat veranderen aan het verloop van het stuk. Onze revue bestaat uit drie delen en we moeten nog beginnen aan het laatste deel”, aldus de voorzitter.

De Spatjes hebben een trouw publiek en dat is te merken aan de snelheid van de kaartenverkoop. “In zes dagen tijd zijn we de tweeduizend kaarten gepasseerd. Daar zijn we echt dankbaar voor”, vertelt Hilde. Ook achter de schermen kan de toneelvereniging rekenen op veel steun. “Aan vrijwilligers voor de bar hebben we geen gebrek. Dat zijn naar mijn mening de échte sterren. Zij krijgen geen applaus, maar zonder hen zouden onze voorstellingen niet kunnen doorgaan”, vult de voorzitter nog aan.

De toneelgroep speelt altijd ten voordele van zieken en andere goede doelen. Dit jaar gaat de opbrengst naar vzw De Hoge Kouter, die zich inzet voor jongeren met een beperking. “We vinden het belangrijk om mensen te kunnen helpen die een financieel duwtje in de rug nodig hebben. Jaarlijks gaan we met de vereniging ook een dag op pad om mensen die niet zo mobiel meer zijn een bezoek te brengen aan huis”, sluit Hilde af. (SV)

‘De Spatjes ip ulder skwoinst’ 8, 9, 10, 15, 16, 17, 19, 22, 23 en 24 maart. Meer informatie op www.despatjes.be/Home/index.html

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier