‘Prinsenhof’ van Filip Vanluchene bij Deugd en Vreugd

Redactie KW

Toneelvereniging Deugd en Vreugd Heestert sluit het seizoen af met Prinsenhof van Kuurnenaar Filip Vanluchene en in een regie van Eric Meirhaeghe. “We werken voor het eerst samen met Eric. Hij koos voor een stuk van Filip Vanluchene waarvan hij eerder al in Brielen Basel Retour regisseerde”, introduceert An Vanhoutte de gastregisseur. “Ik hou enorm van de stukken van Vanluchene, want als geen ander beheerst hij de kunst om de zogenaamde kleine histories uit het banale op te tillen en een universele dimensie te geven. Hij schept een wereldje dat ondanks de bevreemdende elementen toch zo herkenbaar is, zeker voor mensen uit de Vlaanders. En dat zorgt ervoor dat zijn stukken erg gesmaakt worden”, verduidelijkt hij. Prinsenhof speelt zich af in het familiebedrijfje Verhuizingen Vercaemer, een aan lagerwal geraakte vader, een onbekwame zoon, een gefrustreerde moeder en dan is er ook nog Corine… Hoewel er van toekomst nog weinig sprake is, wil Vercaemer toch een grote opdracht toegewezen krijgen.

Een lach en een traan

“Geen van de personages is een onbeschreven blad, elk hebben ze hun scheefgetrokken karakter en complexen. De toeschouwer moet oordelen over waarheid en leugen, over schuld en onschuld. Het publiek zal geconfronteerd worden met herkenbare situaties, de realiteit zoals ze is of zoals de personages zich die herinneren, maar dan wel uitvergroot en met een lach en een traan.” (GJZ)

Er zijn opvoeringen op zaterdag 9 maart (19.30 uur), zondag 10 maart (18 uur), zaterdag 16 maart (19.30 uur) en zondag 17 maart (18 uur) in Zaal Malpertus, Gauwelstraat in Heestert. Tickets kosten 10 euro en reserveren kan via www.deugdenvreugdheestert.be of telefonisch op maandag, woensdag en donderdag van 18 tot 20 uur op 0474 03 23 51.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier