Pannentheater speelt ‘Het Testament van de Baron’

De voltallige cast van Het Pannentheater bereidt het nieuwste stuk voor. Sabine Schotte was helaas ziek. (foto WME) © WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Eind maart gaat Het Pannentheater van Schuiferskapelle in première met haar nieuwe voorstelling ‘Het Testament van de Baron’. Naar goede gewoonte koos de groep een komedie, dit jaar in de regie van Johan De Craemer.

‘Het Testament van de Baron’ is een echt blijspel van de hand van Filip Santens. “Het verhaal volgt Baron Jean-Christophe d’Etienne de Saint-Louis, kortweg mijnheer Jean”, vertelt regisseur Johan De Craemer. “De man was een bon vivant pur sang, ging zorgeloos door het leven en genoot van het familiefortuin. De man sterft echter aan een hartaanval en ligt daarop opgebaard in zijn bibliotheek, die ook dienst doet als werkkamer.”

Uiteraard krijgt het kasteel van de baron daarop heel wat bezoek, iets wat de trouwe knecht en zijn vrouw mooi voorbereiden. “De notaris nodigt de familieleden uit, want er zijn wel wat problemen met het testament”, vervolgt Johan.

“Familieleden komen de erfenis opeisen, tot er een tweeling opduikt, de bastaardkinderen van de baron.

Inbrekers

De notaris slaagt erin hen op te sporen, dus ook zij komen naar het kasteel. Om het hele verhaal nog wat te kruiden, komen er ook twee inbrekers, een politie-inspecteur en een hulpagent aan te pas.” Een uitgebreid verhaal dus, met een grote cast. “We mogen rekenen op drie jonge spelers”, geeft Johan mee. “Het gaat om Louise Comyn, Cherlyn Vandeputte en Xander Berton. Daarnaast bestaat de cast ook uit Norbert De Zutter, Andy Bouckhuyt, Sabine Schotte, Philippe Vandecasteele, Sophie Verstraete, Stijn Depypere, Sigrid Van Parys en Greet De Witte.”

‘Het Testament van de Baron’ gaat op vrijdag 22 maart in première. Er zijn ook voorstellingen op zaterdag 23, zondag 24, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart, telkens om 20 uur, op zondag om 16 uur. Alle voorstellingen vinden plaats in Club 77 in Schuiferskapelle. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via n.dezutter@skynet.be of op 051 65 71 35. (LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier