‘Martha en Mathilda’ is 50ste theaterproductie van Cie Tabloo: “Twee zussen in dolle komedie”

De cast van ‘Martha en Mathilda’. Staand zien we Gregory Deruddere, Dirk Vanderbrugge, Katrien Vandamme, Christian Decoene, Barri Vandamme, David Nyssen en Peter Coine. Zittend herkennen we Agnes Develter, Stijn Decoene, Karolien Dezutter, Dimitri Vandamme en Johan Leplae. © CB

Tijdens de paasvakantie staat het toneelgezelschap Cie Tabloo in de theaterzaal van basisschool De Kleine Prins liefst zes keer op de planken. De komedie ‘Martha en Mathilda’ is al de 50ste theaterproductie van Cie Tabloo en wordt geregisseerd door Gregory Deruddere.

Martha en Mathilda zijn twee zussen op gezegende leeftijd. Ze runnen een klein hotelletje in een oude hoeve die op het punt staat verkocht te worden. Om zichzelf te verzekeren van een goeie oude dag hebben ze op zolder een wietplantage. De dealer staat op het punt de wiet te komen ophalen, er arriveert een bende wielertoeristen, de notaris komt langs voor de verkoop, een privédetective snuffelt rond… Genoeg ingrediënten voor een dolle komedie.

Regiedebuut

‘Martha en Mathilda’ is het regiedebuut van Gregory Deruddere (44) bij Cie Tabloo. “Maar ik deed wel al regie-ervaring op bij de toneelgroep Pogen in Wevelgem, waar ik enkele komedies mocht regisseren. Zelf woon ik ook in Wevelgem, maar ik ben afkomstig van Lauwe. Ik ben al vele jaren lid van Cie Tabloo. Als acteur ken ik hier iedereen. In de rol van regisseur moet ik nu wel wat strenger zijn. Het brengt ook wat onzekerheid mee, want voor mijn eigen toneelgroep wil ik zeker en vast goed werk afleveren.”

Aan tafeltjes zitten

“Na maanden repeteren is het leuk dat we het stuk zes keer kunnen spelen. We willen de toeschouwers een leuke avond of namiddag bezorgen, daarvoor doen we het. Het publiek in de zaal kan overigens aan tafeltjes zitten. Dat is een positief overblijfsel van de coronaperiode. Zo kan je tijdens de pauze of na afloop aan je tafeltje blijven zitten om iets te drinken. De mensen hebben dat graag, het is gezellig. Maar daardoor kan wel er minder volk binnen. Vandaar dat we zes keer optreden in plaats van vier keer zoals we vroeger deden”, besluit Gregory.

‘Martha en Mathilda’ speelt op zaterdag 6 april om 20 uur, op 7 april om 15 uur, op 10, 12 en 13 april telkens om 20 uur en ten slotte op zondag 14 april om 15 uur. Losse kaarten kosten 10 euro. Als student, Opendoek-lid of met een +3-pas betaal je 9 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen slechts 4 euro. Reserveren kan via www.cietabloo.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier