Herr Seele gids van dienst tijdens Theater aan Zee

Herr Seele vertelt met veel plezier over zijn Stad aan Zee. © ML
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

Tijdens Theater aan Zee kan je de stad ook verkennen in het spoor van literatoren, acteurs, docenten, stand-upcomedians, kunstenaars, aangespoelden en tweedeverblijvers… die van Oostende houden omwille van duizend en één reden. Els Snick, Erik Vlaminck, John Crombier, Koen Peeters, Mayke Pinoy, Piv Huvluv en Herr Seele waren de gidsen van dienst.

Geen klassieke gidsbeurten dus vol historische ankerpunten en weetjes, maar gepersonaliseerde verhalen van de pop-up gids en zijn of haar relatie met de Stad aan Zee. Wij liepen mee in het spoor van Herr Seele. Met de kordate, soepele stap van Cowboy Henk en de spirituele commentaar van zijn alter ego Herr Seele loodste Peter Van Heirseele ons op vrijdagochtend door zijn Oostende.

Eigenzinnige, boeiende wandeling

Het werd een eigenzinnige, boeiende wandeling die de aangespoelde pianostemmer, kunstenaar en BV linkte aan zijn Stad aan Zee. In het vizier kwamen o.a. C.C. De Grote Post, De Pelikaan, als oudste café in de stad, Dikke Mathille, James Ensor, het ooit met afbraak bedreigde Hotel de Londres, de iconische boekhandel Corman en het geboortehuis van Cowboy Henk, het ouderlijke huis van Peter Van Heirseele. Daar willen Herr Seele en Kamagurka nu een museum van maken voor hun gekuifde cowboy die meer dan 40 jaar geleden aan hun brein ontsproot. Ter gelegenheid van het Ensorjaar 2024 plannen de twee artistieke spitsbroeders er alvast een tijdelijke tentoonstelling met 25 van hun conversatieschilderijen.

Nadien troonde Peter zijn luistergraag publiek ook nog mee naar zijn atelier aan de Nieuwpoortsesteenweg waar ze de geboorte meemaakten van een nieuwe mini C.H.-strips voor Humo, en het bladvullend schilderij in hetzelfde weekblad als persiflage van een bekend doek op een actuele toestand. En Herr Seele bleef enthousiast doorbomen over zijn vele artistieke ambities tot hij noodgedwongen het zwijgen werd opgelegd omdat een tweede groep hem al aan ‘’t Leeshuus’ stond op te wachten. Helaas zijn alle gegidste wandelingen al volgeboekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier