Greet Depovere sluit een fase in haar toneelleven af

Het bestuur van Arko Dorpstheater nam afscheid van Greet Depovere als voorzitter. Lisa Marie Vanhee neemt haar rol over. © JM
Redactie KW

Greet Depovere zwaait in schoonheid af als voorzitter van het Arko Dorpstheater. Tijdens een verrassingsfeestje in hun lokaal aan de Broederschool in de Brugstraat werd Greet terecht in de bloemetjes gezet. Volgens bestuurslid Vincent Vancompernolle leidde Greet op een bekwame manier het gezelschap. “Zij was gedurende elf jaar de toegewijde voorzitter. Een toneelgezelschap leiden is een multifunctionele taak. Aan ieder stuk gaat veel voorbereiding vooraf. Er moet een passend stuk gekozen worden. De rolbezetting moet in orde gebracht worden. Er moet een regisseur aangetrokken worden. Er moeten afspraken gemaakt worden voor de repetities.”

Lisa Marie Vanhee

Greet heeft er elf jaar opzitten als voorzitter van het Arko Dorpstheater. Als voorzitter wordt ze opgevolgd door Lisa Marie Vanhee. Aan de nieuwe voorzitter vroegen we hoe ze Greet als voorzitter ervaarde. “Ze is het voorbeeld van een prima voorzitter. Ze was van plan om dit vijf jaar te doen. Het zijn er elf geworden. De moeilijke coronajaren zaten daar bij. De vergaderingen waren goed voorbereid. Ze zorgde ervoor dat de besluiten werden opgevolgd. Greet kende ook het toneellandschap in de regio door haar vele contacten met gezelschappen. Het is een troef dat ze blijft meewerken binnen ons bestuur.”

Lisa Marie was al vroeg geïnteresseerd in toneel. “Zowel in de lagere school als in het middelbaar was ik er steeds bij om een rol op te nemen. In maart 2018 speelde ze voor het eerst bij Arko in het stuk Als ik de Lotto won. In vier opeenvolgende producties stond ik op de planken. Ik werd eveneens lid van het bestuur. Toen Greet op de laatste vergadering opmerkte dat haar vijf voorziene jaren als voorzitter voorbij waren, drong ze nog eens aan op een wissel. Ik stak bescheiden mijn vingertje op in de wetenschap dat er een goed werkende bestuursploeg is. Maar ik ben er mij van bewust dat het voorzitterschap een hele opdracht is”, klinkt het. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier