‘De Mugge van Brugge’ brengt hommage aan Lustenhouwer

Kevin ‘De Mugge van Brugge’ Rombaux plant opnieuw een hommage aan Willy Lustenhouwer. © Davy Coghe Davy Coghe
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

In juni zal het dertig jaar geleden zijn dat Willy Lustenhouwer, een van stads grootste entertainers, van ons heenging. Kevin ‘De Mugge van Brugge’ Rombaux wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en brengt op zondag 19 mei in de Stadsschouwburg een hommage aan een van zijn grootste helden. “Zonder Willy was er ook geen Mugge”, klinkt het.

“Neen, de invloed van Willy Lustenhouwer op mij kan je niet overschatten”, vertelt Kevin Rombaux (41), beter bekend als ‘De Mugge van Brugge’. “Zonder Willy was er simpelweg geen Mugge geweest. Als kind ben ik op het een of ander moment in de platencollectie van mijn ouders beland geraakt. Daar kwam ik in contact met de platen van Willy Lustenhouwer. Ik draaide die grijs. Ik zette zijn shows zelfs over op cassettes, zodat ik er met mijn walkman in mijn kamer verder naar kon blijven luisteren. Terwijl andere kinderen naar tekenfilms keken, genoot ik van de shows van Lustenhouwer…”

“Mijn marraintje stak me op een dag een sacoche in de handen en vroeg me om een typetje van Willy na te spelen. Toen ik haar zag genieten, ontdekte ik gelukzaligheid om mensen aan het lachen te brengen. Dat gevoel was de basis voor alles wat later zou volgen.”

Intussen staat ‘De Mugge van Brugge’ 15 jaar solo op de planken. “Een van mijn doelen dit jaar was een hommage te kunnen brengen aan Willy Lustenhouwer, die dertig jaar geleden overleed. Tien jaar geleden deed ik het voor de eerste keer, daarna volgden nog drie Lustenhouwershows. Ik wil niet dat zijn culturele erfenis verloren gaat. Die wil ik telkens op een enthousiaste en respectvolle manier brengen. Ook voor deze show vroeg ik de toestemming aan zijn dochter, die me opnieuw haar zegen gaf.”

Zondagnamiddag

De hommage vindt plaats op zondag 19 mei in de Stadsschouwburg, de plek waar Lustenhouwer zoveel jaren schitterde. “Ik zal Willy niet nadoen, ik zal hem niet imiteren. Er is maar één Willy. Op mijn eigen manier wil ik voor een nostalgische middag zorgen, die de sfeer van toen even terugbrengt. En daar hoort uiteraard een live orkest bij. Ik zal een selectie uit zijn repertoire brengen, met zowel grappen, typetjes als liedjes. Ik zal niet één show integraal spelen. Nochtans zou dat makkelijk voor me zijn. Ik ken ze toch allemaal vanbuiten en hij maakte er tien. Ik zou meteen voor jaren zoet zijn.” (lacht)

De show vindt plaats op zondagnamiddag om 14.30 uur, en dat is een heel bewuste keuze. “Naast de jongeren die ik warm wil maken voor het werk van Lustenhouwer, zal deze show ook een ouder publiek aanspreken. Niet iedereen van hen ziet het zitten om naar een avondshow te komen, sommigen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. En ik wil iedereen de kans geven om erbij te zijn. Zowel jong als iets minder jong.”

Tickets voor de Willy Lustenhouwer Hommage door De Mugge van Brugge kosten 22 of 25 euro en kunnen besteld worden via de website www.comedyshows.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier