Steven Sanders start met Steekvlam een nieuw concept. In zijn studio interviewt hij beloftevolle jonge mensen met grote plannen en ook succesvolle ondernemers waarbij de steekvlam al is ontstoken. Tweewekelijks zal hij zijn videopodcast online zetten.
Steven Sanders richtte in 2014 het bedrijf Quicksand op dat zich specialiseerde in het ontwerpen van draadloze technieken op laag vermogen, een niche technologie. Hun ontwerpen zitten in de 300.000 digitale waterkranen of in slimme pleisters voor de farmaceutische sector. Naast ondernemer is Steven ook muzikant en trok hij met de metalband Spoil Engine de wereld rond.
Het bedrijf op de Ovenhoek draait in stilte op volle toeren en de band is al even rustig op zoek naar een nieuwe leadzanger(es). “Waardoor er tijd vrijkwam voor iets waar ik al jaren op zit te broeden”, steekt Steven ‘Gaze’ Sanders van wal.
“Net zoals de film Terminator 2 de aanzet was om iets te doen met computerchips en om daarnaast een poging te ondernemen Guns N’ Roses achterna te gaan, zo zijn de populaire Amerikaanse talkshows à la The Tonight Show, een inspiratiebron geweest om iets met video en interviews te gaan doen.”
Bescheiden Vlaming
“Steekvlam is een project waarbij ik tweewekelijks een videopodcast lanceer en op zoek ga naar die al te bescheiden Vlaming die de voorbije jaren straffe dingen heeft gedaan. Ik wil hen een platform geven en proberen te achterhalen wat nu net die steekvlam, de aanzet is geweest voor hun traject en voor hun succes.”
“Steekvlam moet ook omgekeerd werken. Als host ben ik zelf de steekvlam voor jong gepassioneerden die net dat kleine duwtje nodig hebben om hun dromen waar te maken. Ik doe dit volledig belangeloos, gewoon uit liefde voor de entrepreneur. Ook ik had ooit dat duwtje nodig. ’t Is tijd dat ik iets kan terugdoen.”
“Vandaag gaat de eerste videopodcast online. Kijkers en luisteraars kunnen starten op de website maar mijn favoriete platformen zullen Spotify Video en YouTube zijn. Andere middelen zijn er eigenlijk niet voor wat ik wil doen, een kanaal in het leven roepen waar naast carrièreverhalen ook het menselijk kantje aan bod komt. Ik wil ook weten wat er ooit fout liep, wat we van hen kunnen leren. “
Springen
“Voor een ‘Steekvlam’ moet je wel even de tijd nemen. Om de spanningsboog strak te houden, knip ik niet in de interviews. Dat betekent dat een podcast al eens een uur of langer kan duren. Ik start ook steeds beleefd in het algemeen Nederlands maar we schakelen vaak snel en onbewust naar het West-Vlaams. Niet erg, ook niet voor wie ons bekijkt aan de andere kant van het land. Dankzij ‘Chantal’ is ons dialect een wereldtaal geworden en via AI zorg ik voor een vlekkeloze ondertiteling.”
Authentiek protret
“De primeur is voor Ines Gevaert, de steekvlam van tatoeëerder Dagmar Verfaillie van Arthouse the Liner. Het is een authentiek portret geworden van een klassedame, een voorbeeld voor al wie de stap wil zetten naar het ondernemen.”
“Steekvlam zal geslaagd zijn als er ooit iemand terugkomt om te zeggen dat hij of zij dankzij mijn programma ‘heeft gesprongen’”, besluit Steven Sanders.
Steekvlam, de videopodcasts van Steven Sanders, vind je vanaf vandaag op www.steekvlam.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier