Socks ‘n Sandals pakt uit met een wintereditie in Lichtervelde

Jarne Vandenbussche, Simon Dejonghe en Mathias Vanlerberghe, organisatoren van het zomers dansfeest Socks'n Sandals, pakken nu ook uit met een wintereditie in zaal De Zwaan. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Socks ‘n Sandals is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde. Het zomerse outdoor dansfeest breit er nu een vervolg aan tijdens de winter. De organisatie pakt op 16 februari voor het eerst uit met een winterse editie in zaal De Zwaan.

“Buiten heb je meer het festivalgevoel, terwijl het binnen eerder een clubgevoel geeft. Het muziekgenre blijft hetzelfde”, vertelt Mathias Vanlerberghe. “Niels Feijen is de headliner, een opkomende naam uit Antwerpen. Daarnaast heb je Djeffa, een van de organisatoren van Elixir in Oudenburg, een gelijkaardig festival qua genre, maar net iets groter.”

“Het is een genre dat in de lift zit”, vult Jarne Vandenbussche aan. “De dj’s komen alvast met plezier af.” Hoe wil de organisatie zaal De Zwaan omtoveren tot een club? “We zullen vooral het podium aanpakken, zodat het er anders uitziet dan een doorsnee fuif. De dj zal meer centraal komen te staan dan tijdens een normale fuif.”

“Met de opbrengst hopen we tijdens de zomereditie iets meer te kunnen doen of een grote naam op de affiche te zetten”, stelt Jarne. “Als we doorheen het jaar te zien zijn, zorgt dat ook voor naambekendheid.”

DJ helden

“We hebben niet de ambitie om heel groot te worden, maar de zomereditie kan sowieso wel nog groter. We hebben wel persoonlijke ambities qua namen van dj’s, dj helden. De afgelopen zomer zijn we daar al in geslaagd.”

“We hebben met het idee gespeeld om de wintereditie op dezelfde locatie (in de tuin van OC De Schouw, red.) te organiseren of elders buiten, maar met de weersomstandigheden leek ons dat een net iets te groot risico. We hopen alvast op voldoende volk. Het dansfeest valt alvast ideaal na de examens.”

Line-up: Niels Feijen, Djeffa, Loweed en Klôvz. Kaarten kosten vijf euro in voorverkoop en zeven euro aan de deur. Kaarten zijn verkrijgbaar in Jeugdhuis De Keirse, Café De Piraat, 2Fish Bar en bij de organisatoren. De deuren van zaal De Zwaan openen om 22 uur en sluiten om 5 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier