The Masked Singer teaset de volgende figuur op Schouwburgplein

The Masked Singer onthulde zaterdagavond in Kortrijk de vierde figuur: Giraf © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Het populaire VTM-programma ‘The Masked Singer’ komt met een vierde seizoen vanaf vrijdag 20 september. Als teaser volgde op zaterdag 7 september een nieuwe onthulling in vijf steden, waaronder Kortrijk. Op het Schouwburgplein verschenen uit een typische Amerikaanse gele schoolbus een bodyguard, dansende cheerleaders én – tromgeroffel – een basketballende Giraf.

Met de bekendmaking van Giraf, kennen we intussen vier van de 14 deelnemende figuren aan ‘The Masked Singer’. De basketballende zanger tourde door heel Vlaanderen en gooide een balletje in Antwerpen, Genk, Aarschot, Gent en Kortrijk. Op het Schouwburgplein konden omstaanders met hem op de foto en mocht je ook zelf een balletje gooien om kans te maken op gratis tickets voor The Masked Singer in Concert op zaterdag 16 november in het Antwerpse Sportpaleis.

King van urban coolness

“Giraf is een basketbalspeler die niet alleen uitblinkt op het veld, maar ook ernaast een grote aantrekkingskracht heeft. Shawn Mendes en Zac Efron zijn er niets tegen. Met zijn chille en zelfzekere uitstraling is hij de king van urban coolness. Door zijn strategisch inzicht, teamgeest en focus is hij één van de beste én meest populaire basketbalspelers van dit moment. Hij is best ijdel. Zijn stijl kan je omschrijven als casual streetstyle: hij draagt een opvallende zonnebril en gouden kettingen. Ondanks zijn succes blijft hij trouw aan zichzelf en zijn afkomst. Zijn homies from the hood draagt hij diep in het hart”, klinkt het bij VTM.

“Een basketbalspeler die niet alleen uitblinkt op het veld, maar ook ernaast een grote aantrekkingskracht heeft. Shawn Mendes en Zac Efron zijn er niets tegen” – VTM

Ook Giraf introduceert zichzelf. Daar kunnen enkele coole Engelse woorden niet in ontbreken: “Hi brothers and sisters, Giraf is in the house! Hou jullie klaar voor de top van het basketbal. Ik hoor mijn fans al juichen en de tegenpartij daveren! Dunk, jumpshot and SCORE! Ik ben baas van het veld! Met mijn flair, coolness en trickshots, stijg ik altijd boven de rest uit. Vergis je niet. Nu ben ik dé ster, vroeger was ik een gewone jongen van de straat. Kijk eens hoe cute ik toen al was. Maar succes is als een domino-effect. Daardoor ben ik nu de grootste in mijn vak! Constante druk, geen privacy, altijd moeten presteren: dat hoort erbij, de neveneffecten van de roem. Ik heb een lange nek, maar ik doe nooit uit de hoogte. Mijn motto: sweat now, shine later!”

Eerder was Giraf ook te zien in Antwerpen
Eerder was Giraf ook te zien in Antwerpen © VTM

Na Mister Withlove, Tik & Tok, Space Babe en Giraf zijn er nog acht figuren die héél binnenkort naar buiten komen. Tijdens The Big Reveal op dinsdag 10 september zullen de acht mysterieuze pakken zich overal in Vlaanderen laten zien. Maar waar precies? En wie vindt ze het eerst?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier