Superfans organiseren steunactie om Niels Destadsbader een hart onder de riem te steken na loftbrand: “Zodat hij weet dat we er voor hem zijn”

Kathleen Vanwijnsberge, Danielle Vandenbroucke, Sarah Debaeten en Wendy Vandervaren zijn al jaren grote fan van Niels en proberen hem zo vaak als mogelijk live aan het werk te zien. © gf
Phebe Somers

Een groepje diehard Niels Destadsbader-fans – op Facebook te vinden als ‘De Stadsiegirls’ – heeft het afgelopen weekend een crowdfunding opgestart in nasleep van de brand die vrijdag de loft van de Deerlijkse zanger volledig verwoest heeft.

Vrijdagnamiddag sloeg het noodlot toe in de Waregemstraat in Deerlijk: een uitslaande brand in het bedrijf HVP Lightning trof ook de loft van Niels Destadsbader. Zijn woonst is volledig vernield. De Deerlijkse acteur/zanger/presentator was zelfs aanwezig op het moment van de brand, maar kon zichzelf en zijn hond tijdig in veiligheid brengen. Via Instagram liet hij al weten dat hij enorm is geschrokken door de gebeurtenis en het vooral moeilijk heeft met het feit dat hij ook alle spullen met emotionele waarde voorgoed kwijt is.

Symbolische waarde

Het nieuws liet ook zijn trouwe fans niet ongedeerd, zelfs niet degene die aan de andere kant van het land wonen. Sarah Debaeten uit het Limburgse Neeroeteren startte samen met het groepje ‘De Stadsiegirls’ een steunactie op. De andere leden van de fangroep zijn Wendy uit Gent, Kathleen uit Wachtebeke en Danielle uit Roeselare, samen wonen ze al jaren bijna elk concert en elke opname bij waar Niels aanwezig is. Het doel van fun crowdfunding is vooral om de zanger een hart onder de riem te steken.

“We weten dat de brandverzekering tussenkomt en Niels voldoende financiële middelen heeft om andere kosten op te vangen. We zamelen geen geld in om hem een grote cheque te kunnen afgeven, maar om enkele zaken te kunnen bekostigen die vooral een symbolische waarde hebben. We hebben al verschillende contacten gelegd met mensen die ons daarbij zouden kunnen helpen. We willen hem op deze manier laten weten dat we er zijn voor hem en hem op alle mogelijke manieren willen steunen’, legt superfan Sarah uit.

Wie z’n steentje wil bijdragen kan dat via deze link. De Stadsiegirls zijn niet de enige die een steunactie hebben opgestart, ook de crowdfunding van Sofie Herimen, Cindy Teijsen en Delphine Herreman loopt vlotjes.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier