Niels Destadsbader bouwt eigen huis in Deerlijk, weg van zijn ouders: “Dat wordt wennen, ik kan niet goed alleen zijn”

Niels Destadsbader heeft bouwplannen... en droomt ook al van een kindje: “Maar daar moet je met twee voor zijn.” © JONAS ROOSENS BELGA
Redactie KW

Niels Destadsbader (35), die nu ‘Ik vraag het aan’ presenteert op VRT 1, gaat een eigen huis bouwen. “Ik heb bouwgrond gekocht in Deerlijk en ik maak nu werk van de bouwaanvraag”, vertelt Niels in ‘Story’. Voor het eerst in zijn leven zal hij dus niet meer bij of naast zijn ouders wonen. “Dat wordt wennen. Ik kan niet goed alleen zijn.”

“Ik heb grond gekocht in mijn geliefde Deerlijk, want ik wil daar nooit weg. Het hele project staat nog in zijn kinderschoenen, ik weet zelfs nog niet hoe de woning eruit moet zien. Mijn hoop is dat ik er in 2025 kan intrekken.”

Nu woont Niels nog naast zijn ouders, maar zij gaan nog sneller verhuizen. “Hun woning, waar ik ben opgegroeid, staat te koop. Ze gaan wonen in het huis van mijn broer. Het zal wennen worden om elkaar niet meer elke dag te zien. Ik ging er vaak langs, want ik kan heel moeilijk alleen zijn. Nu ga ik ook echt voor mezelf moeten zorgen.”

Kinderwens

Niels steekt zijn kinderwens ook niet onder stoelen of banken. “Ik wil heel graag papa worden en zie doodgraag kinderen, alleen moet je daarvoor met twee zijn. Ik heb altijd prioriteit gegeven aan mijn carrière vanuit het idee dat ik later nog altijd vader kan worden. Het gevolg is dat iedereen in mijn vriendengroep nu kinderen krijgt… behalve ik. Ik kijk er wel naar uit om een gezin stichten en een stabieler leven te leiden, maar we zien wel wat er komt. Als ik geen vader word, zal daar ook een goede reden voor zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier