Dansmaatjes Julie (11) en Wout (12) beloven spektakel in finale Belgium’s Got Talent

Wout en Julie zijn klaar voor de finale. © Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Julie Roose (11) en Wout Lievens (12) uit Izegem hebben op de valreep het laatste felbegeerde ticket voor de finale van de VTM-talentenjacht ‘Belgium’s Got Talent’ weten te bemachtigen. De dansmaatjes nemen het vrijdag 19 november in een liveshow op tegen acht andere acts. Het duo houdt als enige de West-Vlaamse eer hoog en belooft nu al een verrassend optreden.

Met een glaasje kinderchampagne en een feestje in het Life Danscenter in Izegem. Zo vierden Julie en Wout vorige week vrijdag het nieuws dat ze op de valreep geselecteerd waren voor de grote finale van Belgium’s Got Talent. Ze kregen na de laatste halve finale de meeste stemmen van het publiek. “Toen het verlossende telefoontje kwam, hebben we toch even een vreugdesprongetje gemaakt”, zegt het duo dat de voorbije weken moeiteloos de harten van kijkend Vlaanderen veroverde. “We hadden het niet meer verwacht, maar toch was er nog een sprankeltje hoop. Wat er nu gebeurt, is waanzinnig tof. We oefenen al enkele dagen volop voor onze finale-act, maar tussendoor worden we overal aangesproken door mensen die ons op tv aan het werk hebben gezien en ons veel succes wensen. Ook op school is iedereen dolenthousiast, van de turnjuf tot klasgenootjes. Gek hoeveel mensen er naar dat programma kijken.”

Mooi parcours

Julie en Wout legden dan ook een mooi parcours af. Hun auditie dateert al van het voorjaar, maar werd pas in oktober uitgezonden. Hoewel ze geen liefjes zijn, verrasten ze met een romantisch dansduet. In hun halve finale volgde een ontroerende duodans in een feeëriek tuindecor en dat werd door het publiek bekroond met een plekje in de finale. “Wat ons geheim is? Dat we zo goed op elkaar ingespeeld zijn”, zegt Julie. “We maken elkaar echt sterker. Mensen zien blijkbaar de chemie tussen ons. Ik ben technischer van aard en let meer op details, terwijl Wout heel wat schwung heeft en met zijn spontaniteit en enthousiasme de act nog beter kan maken.”

We gaan iets helemaal anders brengen dan wat de mensen tot nu van ons gewoon zijn

Het duo leerde elkaar enkele jaren geleden kennen in het Life Danscenter en werd daar op een dag aan elkaar gekoppeld. “Dat werkte op een of andere manier vanaf dag één”, zegt Wout. “We vullen elkaar perfect aan. Dat bleek ook toen we met succes meededen aan verschillende danswedstrijden en er ook met enkele titels naar huis gingen. Het was Life-oprichter Davy Desloovere die voorstelde om ons in te schrijven voor Belgium’s Got Talent. In het begin twijfelden we nog even, maar we zijn uiteraard blij dat we die stap toen gezet hebben.”

Verrassing

Of het avontuur hen ondertussen ook veranderd heeft? “Ja, we praten nu mooier Algemeen Nederlands”, grapt Wout. “We hebben leren rekening houden met het standpunt van bepaalde camera’s om onze act nog meer naar voor te brengen. Er is nog steeds gezonde stress, maar we kunnen er al beter mee om.” Julie vindt dan weer dat ze op dansvlak een mooie vooruitgang hebben geboekt. “We zijn technischer geworden en durven al eens meer een lift of andere moeilijke oefening in onze duetten te stoppen. Dat maakt het meteen ook spectaculairder om naar te kijken.”

Julie en Wout beloven nu vrijdag alvast verrassend uit de hoek te komen. “We gaan iets helemaal anders brengen dan wat de mensen tot nu van ons gewoon zijn”, klinkt het. “Onze vriendschap en het feit dat we beste maatjes zijn, staat nog steeds centraal, maar we gaan nog een paar stapjes verder om het publiek te overtuigen. Ze zullen een kant van ons zien die nog niet aan bod is gekomen. De concurrentie is sterk en zelf verwachten we bijvoorbeeld veel van de Mini Droids, maar we gaan uiteraard ons best doen om voor die eindwinst te gaan.”

Wout en Julie in vol ornaat op het podium.
Wout en Julie in vol ornaat op het podium. © VTM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier