Claudia Decaluwé (ex Sha-Na) werkt bij Bourgogne des Flandres: “Ik soigneer graag de mensen”

Claudia Decaluwé.©FODI
Claudia Decaluwé.©FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Ken je Claudia Decaluwé nog? Tussen 1995 en 2007 maakte ze deel uit van de populaire meidengroep Sha-Na, die in 2011 een korte comeback maakte. Straks, als de horeca weer open mag, kan je de blonde zangeres aan het werk zien in de degustatieruimte bij Bourgogne des Flandres in Brugge. “Horeca en muziek kan je een beetje vergelijken. In beide gevallen maak je mensen blij”, zegt ze.

In 1986 nam Claudia op 16-jarige leeftijd deel aan de Baccarabeker in het Casino van Middelkerke. Vanaf midden 1995 maakte ze deel uit van de meidengroep Sha-Na, nadat Marva Nielsen het duo had verlaten. Claudia vormde een duo met Petra Lerutte en later met Nathalie Lobué. Ze scoorden heel wat hits, waaronder ‘Eviva’, ‘Geef me helemaal’… In 2007 stopte Sha-Na ermee. Samen met haar gewezen partner Gunter Van Campenhout vormde ze dan de groep Spark. In 2009 gingen ze uit elkaar, na een relatie van elf jaar. Claudia was ook lid van de Twinsband en in 2011 maakte ze een korte comeback met Sha-na. Ze deed ook al mee aan ‘The Voice van Vlaanderen.’ Momenteel staat ze nog alleen of als gastzangeres op het podium. Ze zingt nu een ander genre.

Naar geboortestad

Claudia woonde 17 jaar in Stekene. Daarna verhuisde ze naar Brugge en sinds oktober 2020 woont ze weer in haar geboortestad Oostende. In april 2016 begon ze te werken in Bourgogne des Flandres in de Kartuizerinnenstraat in Brugge. “Ik ben erbij vanaf de opstart. Samen met mijn partner Vincent – één van de kapiteins van de boottochtjes in de rederij Gruuthuyse heb ik in deze locatie eerst een restaurant uitgebaat voor een extern bedrijf. Daarna werd dat overgenomen door Anthony Martin, de eigenaar van de brouwerijen Timmermans en Waterloo en ook onze authentieke brouwerij Bourgogne des Flandres.”

“Ik drink graag bier. Met een Blonden Os kan je mij vlug verleiden”

“Ik werk nu al vijf jaar voor Anthony Martin. Ik sta in de degustatieruimte om de mensen te ontvangen en hen te bedienen. Ik vond een mooie balans tussen werk en privé. Dat is voor mij belangrijk, omdat ik ook nog met muziek bezig ben. Zolang ik beiden kan combineren, is dat voor mij top. Horeca en muziek kan je een beetje vergelijken. In beide gevallen maak je mensen blij”, glimlacht Claudia. “Ik hou ervan mensen te soigneren. Dat doe ik door te entertainen met muziek of een babbeltje te slaan met bezoekers in de degustatieruimte tijdens het serveren van een drankje en hapje. Of dat nieuw was? Helemaal niet, want ik had ook al – samen met mijn partner – een eigen café en restaurant. Ik ken het reilen en zeilen van de horeca.”

Brouwerijbezoek

Volgens Claudia biedt Bourgogne des Flandres een speciaal concept aan. “Iedereen mag onze brouwerij – met audiogids of indien gewenst met gids – komen bezoeken. Daarna kom je terecht in de degustatieruimte, waar we je met een tof team laten kennismaken met onze lekkere biertjes met of zonder tapas. Wie het wenst, kan ook gewoon eens langskomen om iets te degusteren op ons terras. En ook ik drink graag een lekker biertje. Ik hou van bieren met een hopsmaak. Met een IPA ( India Pale Ale, red .) of een Blonden Os kan je mij vlug verleiden”, lacht Claudia.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten