Qmusic van Q-Beach House naar Paulusfeesten in Oostende

© (Foto JRO)
Redactie KW

De Paulusfeesten in Oostende zijn inmiddels aan de voorlaatste dag toe. Zaterdagavond waren het Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe en Baert-Jan Depraetere die op het grote podium de aanwezigen deden dansen.

Qmusic en Oostende, dat klinkt letterlijk als muziek in de oren. Al jaren is de radiozender op het Oostendse strand te gast met het Q-Beach House. Maar ook op de Paulusfeesten zijn ze graag geziene gasten. Het Petrus & Paulusplein stond opnieuw afgeladen vol om de drie dj’s van Qmusic aan het werk te zien. De Outdoor Q-party van Qmusic is de grootste outdoor zomerparty van de kust. De drie dj’s namen het plein volledig over. Ook het alom bekende foute uur mocht niet ontbreken. En dat de hits van weleer gesmaakt werden, dat hoeft niet gezegd. De aanwezigen schreeuwden luidkeels mee. De regen bleef gelukkig uit en dat, samen met de drie Q-toppers, maakte van de Outdoor Q-Party opnieuw een groot succes.

Zondag, de laatste dag van de Paulusfeesten, brengen de Voodoo Band, Guy Swinnen en Patrick Riguelle een tribute aan Willy Willy. De Oostendse muzikant, echte naam Willy Lambregt, was vooral bekend van Vaya Con Dios en The Scabs. In 1994 verliet hij The Scabs en verdween hij vijf jaar lang uit de schijnwerpers. In 1999 keerde hij terug als frontman van de Voodoo Band. Hij deelde er het podium met George Thorogood, Bill Wyman, Canned Heat en Dr. John. Op 13 februari van dit jaar overleed Willy aan de gevolgen van kanker. Hij zou 60 jaar geworden zijn op 18 augustus.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier